Pär & Lisa förlag

Diskutera allmänt om vetenskap, pseudovetenskap och folkbildning, t.ex. vetenskapsteori eller forskningspolitik.

Pär & Lisa förlag

Inläggav peters_mamma » lör 22 nov 2008, 19:40

Då jag i jobbet bevakar pressmeddelande (bra sätt att känna av tendenserna i branchen) ramlar man ibland på annat. Pär & Lisa förlag skickar nu ut en massa pressmeddelanden om sin site och sin bok, t ex:

Homeopatin stärker sin roll som ledande komplementärmedicin
Bara i Frankrike använder en tredje del av alla allmänläkare regelbundet eller periodiskt ut homeopatiska läkemedel till sina patienter och mer än två tredjedelar av dem anser dessa vara ett mycket gott komplement till den traditionella vården.

Över 200 år av klinisk erfarenhet och en allt snabbare utbredning av användningen av metoden inom sjukvården på skilda håll i världen, beror naturligtvis inte på en tillfällighet. Den ökande forskningen på området kommer troligen framledes också att förklara verknings mekanismen bakom effekten av dessa små och potenserade doser.

I Sverige hänvisas till att det är just bristen på en godtagbar förklaring till hur homeopatin fungerar, som just är orsaken till att den inte accepterats officiellt. Men den pågående utvecklingen och goda erfarenheten från andra länder gör att man måste konstatera att det inte är frågan om att homeopatin inte kommer bli fullt accepterad i Sverige, utan snarare en fråga om när detta kommer att ske.

Betydelsen av tillgången till ett medicinskt system som har effekt utan att vara förenad med biverkningar är naturligtvis stor. Homeopatiska medel kostar som oftast endast cirka en tredjedel av vad traditionell medicin normalt betingar och ger inte heller upphov till de betydande kostnader, som eftervård av läkemedels biverkningar förorsakar samhället.

För den som är intresserad av ämnet kan vi rekommendera boken "Må bättre till kropp & själ" skriven av homeopaten Pär Wahlström. Finns i bokhandeln och på bibliotek.


FÖR DIG SOM FUNDERAR ÖVER MENINGEN MED LIVET

"Magikern och Kärlekens magi" av författaren Pär Wahlström

Detta är en spännande berättelse i romanform om en stark andlig upplevelse som bygger på en sann händelse. Den handlar om tre män i 40-års åldern som är kompisar sedan ungdomen och som träffas på Visingsö över en långhelg. Här möter de en vis gammal man som de senare börjar kalla för Magikern. Under några intensiva dagar får de här en spännande dialog om livet och dess magiska innebörd, samtidigt som Magikern praktiskt demonstrerar krafter för dem som de aldrig någonsin kunnat föreställa sig. Den vise mannen är en ljusvarelse upplyst av Gud och Skapelsen. Hans uppdrag är att förmedla denna kärleksfulla kraft till dessa män och på ett ödmjukt och vänligt sätt visa dem att det finns en annan värld, än den de bara ser med sina fysiska ögon. Han förevisar dem skapelsens yttersta och mest grundläggande kraft, nämligen villkorslös kärlek. Och dess koppling och samhörighet med deras själsliga och enskilda inkarnation.http://www.energimedicin.net/
http://www.newsdesk.se/pressroom/paer-l ... lease/list
Senast redigerad av UFA tor 18 dec 2008, 22:05, redigerad totalt 3 gånger.
Anledning: fixade länk, rättade namnet på förlaget (som inte har enklitisk partikel; allt för page rankingen!)
Användarvisningsbild
peters_mamma
 
Inlägg: 351
Blev medlem: ons 23 feb 2005, 20:33
Ort: Enskede

Re: Pär & Lisas förlag

Inläggav Hexmaster » sön 23 nov 2008, 01:36

Hehe, det är ju samme Pär Wahlström vars groupies koordinerat inläggs-skrivande lite varstans:

Gratis reklam för homeopati genom insändare?
Detta skall jag visa dig medelst ett stort papper som jag har fyllt med faktiska upplysningar! - Strindberg
Användarvisningsbild
Hexmaster
 
Inlägg: 9319
Blev medlem: tis 01 mar 2005, 23:29
Ort: Göteborg

Re: Pär & Lisas förlag

Inläggav peters_mamma » sön 23 nov 2008, 08:57

Hexmaster skrev:Hehe, det är ju samme Pär Wahlström vars groupies koordinerat inläggs-skrivande lite varstans:

Gratis reklam för homeopati genom insändare?


det är ju lite genomskinligt när man heter Pär Wahlström och förlaget heter Pär och Lisas Förlag och man varmt rekommenderar Pär Wahlströms böcker. Sen tycker jag alltid det är lika intressant när man skriver en roman och säger att den är baserad på en verklig händelse. Man kan ju fabulera fritt och bara antyda att det finns verklighetsanknytning.
Användarvisningsbild
peters_mamma
 
Inlägg: 351
Blev medlem: ons 23 feb 2005, 20:33
Ort: Enskede

Re: Pär & Lisas förlag

Inläggav Mats Einarsson » sön 23 nov 2008, 10:07

Pär & Lisa skrev:Bara i Frankrike använder en tredje del av alla...
Över 200 år av klinisk erfarenhet...beror naturligtvis inte på en tillfällighet.
...förklara verknings mekanismen...
I Sverige hänvisas till att det är just bristen på en godtagbar förklaring till hur homeopatin fungerar, som just är orsaken till...
...ett medicinskt system som har effekt utan att vara förenad med biverkningar...
...kostar som oftast endast cirka en tredjedel av...
Detta är en spännande berättelse i romanform om en stark andlig upplevelse som bygger på en sann händelse.


Kan man inte sätta dit dem för uselt språk?
...jag har strävat efter att vara så tråkig som möjligt för att åt en stor sak förläna det vederhäftiga yttre, som endast tråkigheten skänker.
Erik Noreen, Svensk språkvård, 1941
Användarvisningsbild
Mats Einarsson
 
Inlägg: 816
Blev medlem: tis 10 maj 2005, 17:37
Ort: Botkyrka

Re: Pär & Lisas förlag

Inläggav Medvetenskap » mån 24 nov 2008, 19:31

Förlagets pressmeddelanden är till och med identiska med de olika varianterna av insändare som publicerats i svenska tidningar senaste månaderna. Återanvändning av texterna i form av pressmeddelande. Han hittar verkligen varje möjlig öppning till att göra gratisreklam.
Medvetenskap
 
Inlägg: 15
Blev medlem: tor 02 okt 2008, 17:20

Re: Pär & Lisas förlag

Inläggav peters_mamma » mån 24 nov 2008, 21:02

Medvetenskap skrev:Förlagets pressmeddelanden är till och med identiska med de olika varianterna av insändare som publicerats i svenska tidningar senaste månaderna. Återanvändning av texterna i form av pressmeddelande. Han hittar verkligen varje möjlig öppning till att göra gratisreklam.

hur lågt har man inte sjunkit när man tar till såna här metoder. att han inte ens har någon släkting som kan låtsas gilla skräpet och skriva en insändare. böckerna måste verkligen vara usla när inte ens hans mamma kan ljuga ihop nåt positivt om dem. t o m jag drar ju till nödlögner om att jag förstår vad peter ritat.
Användarvisningsbild
peters_mamma
 
Inlägg: 351
Blev medlem: ons 23 feb 2005, 20:33
Ort: Enskede

Re: Pär & Lisas förlag

Inläggav peters_mamma » sön 30 nov 2008, 13:45

med varning för känsliga skeptikersjälar

http://www.newsdesk.se/pressroom/paer-l ... aft-257388

Homeopatiska medel är milda subtila energier med kraft

2008-11-30 10:35

"NÄR DU ÄR SOM SVAGAST KAN DU BLI SOM STARKAST"Även om homeopatin fortfarande förvånar läkare och forskare så är den förmodligen en av de mest etablerade alternativa och komplementära terapierna idag. Med flera homeopatiska sjukhus och en mycket ansenlig grupp av läkare som även är utbildade i homeopatisk behandling.

I England har homeopatin till och med fått kungligt erkännande då drottning Elisabeth har haft sin egen homeopat i många år. Och även andra medlemmar av det engelska kungahuset förlitar sig på homeopatins milda kraft för att hålla sig friska.
Användarvisningsbild
peters_mamma
 
Inlägg: 351
Blev medlem: ons 23 feb 2005, 20:33
Ort: Enskede

Re: Pär & Lisas förlag

Inläggav Spito » tis 16 dec 2008, 21:11

Ingen människa är en ö, hel i sig själv. Varje människa är en bit av kontinenten, en del av det hela. ... När en människa dör krymper jag, ty jag är en del av mänskligheten; så fråga därför inte vem klockan klämtar för; den klämtar för dig.
Användarvisningsbild
Spito
 
Inlägg: 2663
Blev medlem: ons 25 okt 2006, 18:07
Ort: Göteborg


Återgå till Allmänt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster