Sida 1 av 1

Gör din röst hörd! Forskning om politiska attityder

Postat: fre 17 apr 2015, 18:08
av Samantha
Hej!

Jag och en kollega utför en studie vid Lunds Universitet, som kartlägger vilka politiska attityder och världsåskådningar som finns i Sverige idag. Vi vill gärna nå ut till så många som möjligt, så att alla får komma till tals. Deltagandet är anonymt och tar ca 10 minuter. Om du väljer att delta kommer du att få kortfattad information om studiens syfte och några vetenskapliga referenser efteråt, så att du kan läsa vidare om du är intresserad.

Du finner undersökningen här:

https://www.psychsurveys.org/artur/attityder

Re: Gör din röst hörd! Forskning om politiska attityder

Postat: ons 22 apr 2015, 22:48
av Anders
Fråga 5 på sista sidan innehåll inget val för ingen religion. Det är en brist.

Re: Gör din röst hörd! Forskning om politiska attityder

Postat: sön 03 maj 2015, 08:27
av Migi
Fråga 18 blandade inte bara ihop företag, religion och stat, den verkade utesluta skillnader mellan stora och små företag.

Dels är framgångsrika stora företag uppdelade i massa små självständiga enheter för att göra dem flexiblare. Dels så kan ett företag mycket väl göra radikala förändringar utan att resten av samhället behöver påverkas i stort. Ett företag kan även påverka resten av samhället småradikalt trots att de fortfarande gör samma sak som förr på samma sätt. T.ex. en bordstillverkare som plötsligt kommer över billigare råvaror varpå priset på bord sjunker utan att resten av samhället vet exakt varför.

Det är bara om man skulle ha ett typ korporativistiskt samhälle där Microsoft och Sony måste komma överens med varandra och alla andra innan de släpper sin nya konsoll. :wink: