Tänk om (ni) klimatskeptiker har fel??

Diskutera allmänt om vetenskap, pseudovetenskap och folkbildning, t.ex. vetenskapsteori eller forskningspolitik.
Låst
AaronEzra
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 04 sep 2020, 09:12

Tänk om (ni) klimatskeptiker har fel??

Inlägg av AaronEzra » fre 04 sep 2020, 09:23

Jag försöker vara vetenskapligt objektiv för liv och hälsa, så jag läser båda sidor och synar källorna. Klimatförnekare verkar ha det lättare, med irriterande ensidighet, vars ursprung ser ut att vara de kolintressen som betalar ut stora belopp, för att förringa klimatexperter och politiker.

Om det vore så väl att dom har rätt skulle vi spara en massa besvär. Men då fossila bränslen var skadliga redan utan klimatproblem, som man ofta brukar glömma numera men finns kvar, samt fossila bränslen tar slut och experiment med klimatet kan utrota alla människor, faller sig valet lätt då den andra sidan har dåligt med seriösa bevis, mer än att många av dem är köpta och mutade.

Resten verkar bara vara obstinata med fritidsproblem. Men ingen är så stursk vid personlig kontakt och medger att vi har problem. Individualprevention är dock tidsödande så det bör tas gruppvis.

Så utan att gå in på detaljer med en massa skumma länkar som svar, har jag bara en enkel fråga, har du tänkt på hur det kan bli om du har fel?

Användarvisningsbild
skunkjobb
Inlägg: 1009
Blev medlem: sön 12 sep 2010, 16:01

Re: Tänk om (ni) klimatskeptiker har fel??

Inlägg av skunkjobb » fre 04 sep 2020, 10:05

"Ni"??? Om du tror att det finns någon större mängd klimatskeptiker/klimatförnekare på detta forum eller bland VoF:s medlemmar så är du oerhört felinformerad. Såg du ordet skeptiker någonstans och trodde att många här är klimatskeptiker också bara för det? Visst finns det en och annan sådan på forumet men de brukar få mycket mothugg.

Det som många här sällar sig till, den vetenskapliga skepticismen är så långt från klimatskepticismens lögnträsk som man kan komma.

Tillägg: Jaha, det kunde man ju listat ut med ledning av användarnamnet och antalet inlägg att detta bara är någon jävla bot som kopierar gamla inlägg. Tråd från 2016: viewtopic.php?f=10&t=22822

Vad är det för kul med sånt här?

Användarvisningsbild
harald
Inlägg: 792
Blev medlem: tis 24 jul 2007, 19:57

Re: Tänk om (ni) klimatskeptiker har fel??

Inlägg av harald » fre 04 sep 2020, 10:21

Det här är bara spam. Kopia på gammalt.
Sommartidsomställningen är nog inte vårt största samhällsproblem, men troligtvis vårt onödigaste.

Användarvisningsbild
Tryggve
Forummoderator
Inlägg: 9049
Blev medlem: mån 18 apr 2005, 23:03
Ort: Mölndal

Re: Tänk om (ni) klimatskeptiker har fel??

Inlägg av Tryggve » fre 04 sep 2020, 17:49

Sant. Spambot. Tråd låst.

Låst