Sida 1 av 1

Använd vitaminer mot depression; KMRs insändare

Postat: sön 16 okt 2005, 20:38
av katten
Nu har KMR lyckats igen!
I tidningen Södermalmsnytt denna helg finns en insändare från Barbro Berntsson, medlem i KMR (scientologisk frontgrupp).
Vet inte om den går att läsa på www.innerstadspress.se
Jag citerar:
Medicin. Vad försöker psykiatrikerna och läkarna att göra? Droga ner mänskligheten? Och med värsta drogen - antidepressiva medel. De kanske inte ens talar om eller visar den långa listan med biverkningar. Nej, det finns bättre lösningar. Något som inte skadar kroppen och kan ha god effekt är till exempel vitamin B1, kalcium och magnesium. Titta i Vitaminbibeln (av Earl Mindell) under rubriken "Vitaminmer och mineraler mot depression och oro". Håll dig sysselsatt. Rikta dig utåt! Promenader är inte bara bra för konditionen. Sist men inte minst: Ta inte åt dig om någon försöker "göra dig mindre"! Goda råd även för den som inte är orolig eller deprimerad.
Barbro Berntson
medlem i KMR

Re: Använd vitaminer mot depression; KMRs insändare

Postat: sön 16 okt 2005, 21:14
av SuperDupe
Barbro Berntson skrev:Och med värsta drogen - antidepressiva medel.
Jag undrar varför antidepressiva läkemedel är den värsta drogen...
Barbro Berntson skrev:De kanske inte ens talar om eller visar den långa listan med biverkningar.
Eventuellt en legitim kritik, fast det gäller ju inte bara antidepressiva utan alla läkemedel. Men det är faktiskt lätt för den som vill att kolla upp på FASS.

Tipsen som gavs var det dock inte nödvändigtvis något fel på (även om jag inte kan uttala mig om vitaminen). Däremot förutsätter resonemanget att man över huvud taget orkar göra dessa saker. En sådan skjuts på vägen kan antidepressiva läkemedel ge, men ensamma botar de förmodligen sällan en depression.

Värsta drogen

Postat: sön 16 okt 2005, 21:31
av katten
Undrar om inte fler människor tragiskt nog dör i förtid av illegala droger som psykiatrin inte förespråkar? Jag går ju just nu på en antideppresiv medicin, Zyban, för att jag vill sluta röka. Min kontakt inom KMR blev ju lite förskräckt :o Så om jag inte dyker upp på Forumet på ett tag har jag förmodligen begått självmord, eller mördat någon :)

Re: Använd vitaminer mot depression; KMRs insändare

Postat: mån 17 okt 2005, 15:52
av Urquhart
"Promenader är inte bara bra för konditionen..."

Får man verkligen bättre kondition av promenader? I så fall måste man nog ha väldigt dålig kondition innan den promenaden. Promenader är väl bra som motion, men för att få en bättre kondition så lär nog löpning vara betydligt bättre.

Postat: mån 17 okt 2005, 16:06
av Victor_Von_Doom
Jag förstår inte varför Scientologerna är så mycket emot Antidepressiva medel? Har det att göra med L Ron Hubbards personliga "dåliga" erfarenheter med psykiatrin?

Psykes

Postat: mån 17 okt 2005, 21:54
av katten
Hej Victor, kan svara på din fråga; scientologer tror på att människan funnits MYCKET länge och att PSYKEs förslavat människor genom olika elektroniska metoder, fått oss att tro på att vi är endast kroppar, köttkroppar, och ungefär som grönsaker, lite vegetarianska köttkroppar. Lättstyrda och manipulerade, vi har egentligen mycket starka potentialer och naturligtvis använder vi dem inte efter som PSYKES kuvat oss. Därför är det essentiellt att motverka psykiatrin. För att vi ska bli fria som individer måste psykiatrin bekämpas, till varje pris. Psykiatrins enda uppgift är att droga och förslava oss människor. Det är något mycket djupt rotat och därför kommer vi att få se många insändare mot psykiatrin från KMR! Lite förklaring Light, det finns ju mer att läsa på "Operation Clambake" på nätet, som går in på varför psykiatrin måste bekämpas till the "bitter end"!
:roll:

Postat: tis 18 okt 2005, 07:13
av Vitnir
Förlåt att jag är så petig men heter det inte Thetaner på svenska med? :wink:

Postat: tis 18 okt 2005, 09:58
av SPENEN
katten, tror alla scientologer att det är människans historia? Är det inte bara dom som kommit upp i OT3 (eller vad det var) som vet det?
I sånna fall, vad tror de andra på?

mer om Hubbard

Postat: tis 18 okt 2005, 10:17
av torbjorn
Victor_Von_Doom skrev:Jag förstår inte varför Scientologerna är så mycket emot Antidepressiva medel? Har det att göra med L Ron Hubbards personliga "dåliga" erfarenheter med psykiatrin?
Jepp, det är det det handlar om.
Fast inte hans persoliga problem.
När han snickrade sin personliga terapi blev han totalt sågad av varenda sakkunnig. De betraktade hans ideer som ett löjligt geschäft. En tidning kallad den en 'bold and immodest mixture of complete nonsense and perfectly reasonable common sense, taken from long acknowledged findings and disguised and distorted by a crazy, newly invented terminology''.
Eftersom professionella psykiater inte lyssnade ochtom gick mot honom ägnade han resten av sitt liv att bekämpa dem.
Det beskrivs bra i en av de bästa böckerna om scíentologin, sid 160f i Bare faced Messiah.
Läs den! Riktigt suverän. Finns faktiskt på nätet:

http://www.clambake.org/archive/books/bfm/bfm09.htm

Postat: tis 18 okt 2005, 20:05
av katten
Ja, det heter thetaner på svenska också! Finns ordet med i SAUL? :roll:
Följande citat kommer från boken Scientology, en ny syn på livet. Det är en nybörjarbok. För att verkligen få reda på vad Psykes gjort för att förslava mänskligheten måste man betala flera 100.000 och göra OT nivåerna. Eller så kan man läsa om det gratis på nätet :wink:
Förövrigt är inte Psykes de enda fiendena mot mänsklighetens förbättrande, journalister kallas "köpmän i kaos"
"Politikern, journalisten, psykiatrikern, läkemedelstillverkaren, militären och vapenfabrikanten, polisen och begravningsentreprenören för att nämna de som toppar listan, göder sig enbart på "den farliga omgivningen". Även individer och familjemedlemmar kan vara köpmän i kaos.

"Enligt kaos köpmän får världen helt enkelt inte bli bättre."

Det är kul att KMR då har en kampanj med insändare, till tidningarna, kaos-skaparna.
Tom Cruise har inget emot att hamna i tidningen, så "kaos-teorin" kanske inte gäller skvallertidningar?
SvD har också haft med insändare från KMR. Jag får en känsla av att insändarna är så allmänt hållna, att för en oinvigd är det svårt att se att de är en del i kampen mot psykiatrin.