Sida 15 av 17

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: lör 26 nov 2011, 21:09
av cayenne
Lasagne och färsksallad. Till det en iskall coca-cola <3

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: sön 27 nov 2011, 21:56
av pwm
Jag har mig veterligt aldrig ätit paella tidigare och definitivt aldrig lagat till det själv, men inspirerad av en annan tråd tog jag mig till att röra ihop något ikväll; fritt efter Per Mobergs recept ( http://www.recept.nu/1.303639/per_morbe ... ryn/paella ). Helt ok, men inte så väldigt mycket mer. Spänningen kommer imorgon då jag tänker micra musslor med skal. På jobbet så klart. Återkommer.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 29 nov 2011, 19:29
av MariaB
Men vad menas egentligen med att "laga" mat? (syftar inte på de tillfällen när man limmar ihop bladen på ett strimlat isbergsbergssalladshuvud så det återfår sin ursprungliga form).

Måste det vara varm mat? Måste man veva runt en massa saker i en kastrull? Spelar spisen en viktig roll i lagandet? Hur aktiv måste man vara i tillagandet med alla dessa ätbara ingredienser som figurerar i kostcirkeln?

Blev djupt fundersam när jag slängde in min tredje Billys panpizza för idag i mikron. Lagade jag då mat eller värmde jag något som familjen Dafgårds lagat? :?

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 29 nov 2011, 19:49
av L. Mäkinen
I min värld inbegriper "laga mat" att man blandar minst två ingredienser med varandra. För att det ska bli matlagning när Billys är inblandat krävs nån extra ostskiva (vilket även är en förutsättning för att de ska gå att äta).
Att koka ägg är inte att laga mat.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 29 nov 2011, 20:28
av rikard
Om det innefattar bacon så är det att laga mat. Baconlinda billysen, kanske?

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 29 nov 2011, 23:35
av VeVeN
Att blanda sig en kaffekask har ju sen länge räknats som matlagning . . . .

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: ons 30 nov 2011, 06:29
av MacBruce
MariaB skrev:Men vad menas egentligen med att "laga" mat? [...]
Förkortning av "tillaga".
Måste det vara varm mat? Måste man veva runt en massa saker i en kastrull? Spelar spisen en viktig roll i lagandet? Hur aktiv måste man vara i tillagandet med alla dessa ätbara ingredienser som figurerar i kostcirkeln?

Blev djupt fundersam när jag slängde in min tredje Billys panpizza för idag i mikron. Lagade jag då mat eller värmde jag något som familjen Dafgårds lagat? :?
Enligt svenska Wiktionary duger det med att "värma eller på annat sätt behandla [en matprodukt]."

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: ons 30 nov 2011, 11:10
av MariaB
MacBruce skrev:
MariaB skrev:Men vad menas egentligen med att "laga" mat? [...]
Förkortning av "tillaga".
Måste det vara varm mat? Måste man veva runt en massa saker i en kastrull? Spelar spisen en viktig roll i lagandet? Hur aktiv måste man vara i tillagandet med alla dessa ätbara ingredienser som figurerar i kostcirkeln?

Blev djupt fundersam när jag slängde in min tredje Billys panpizza för idag i mikron. Lagade jag då mat eller värmde jag något som familjen Dafgårds lagat? :?
Enligt svenska Wiktionary duger det med att "värma eller på annat sätt behandla [en matprodukt]."
Wow. Det sätter mina matlagningskonster i en helt annan dager. Nu ska jag söka till "Sveriges mästerkock" ;-)

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: lör 18 feb 2012, 21:38
av pwm
anundi skrev:
pwm skrev:300g hamburgare.
Det där kan mycket väl vara det finaste jag har sett på detta forum.
Jag gjorde om det där ikväll, men närmare 200g än 300. Cheddarn bytte jag mot stilton och det blev en riktig höjdare tillsammans med ett glas ripasso från Tommasi. Rekommenderas! Enkelt, snabbt och gott.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: lör 18 feb 2012, 21:49
av Victor_Von_Doom
rikard skrev:Om det innefattar bacon så är det att laga mat. Baconlinda billysen, kanske?
Internetklyscha #1249 kollektiv Baconpsykos.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: lör 18 feb 2012, 22:51
av Victor_Von_Doom
Gårdagens:

Laxtataki (tjock laxfilé, brynt på utsidan, rå på insidan - skivad), majonnäs med miso, katsuobushi, citrus och sesam, gurka, sesam och wakame-namasu (i söt citrusvinägrett), finriven pepparrot, strimlad rätticka och japanskt ris med kombu.

Riktig snabbmat skulle jag kalla det.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 21 feb 2012, 15:09
av rikard
Victor_Von_Doom skrev:
rikard skrev:Om det innefattar bacon så är det att laga mat. Baconlinda billysen, kanske?
Internetklyscha #1249 kollektiv Baconpsykos.
Du kanske föredrar andra delar av grisen?

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 21 feb 2012, 15:15
av kaxiga Z
Yo, Victor, Rikard, Candy et al namedroppare av japanska namn vi aldrig hört, etc.

This thread ain't worth a majsflinga without pics.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 21 feb 2012, 16:02
av Shudnawz
Sallad igår:
Salladsmix (bla ruccola), gul paprika, rödlök, gurka, tomat, tärnad/smulad getost, pinjenötter och strimlad kalkon. Toppat med olivolja, salt och hallonvinäger.
Till detta serverades ett stycke öl, i flaska.
Det är så det knullar i munnen.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 21 feb 2012, 16:16
av pwm
rikard skrev:Du kanske föredrar andra delar av grisen?
Bild