Sida 17 av 17

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 28 feb 2012, 08:17
av Shudnawz
Baguetter med gouda, sallad, paprika, ventricina, pastrami, pepparsalami, whiskyskinka och brie.
4 sorters kött borde väl duga?
Missade bild, tyvärr.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: mån 30 apr 2012, 23:40
av ttias
Quesadilas med chevré och fikon. Mums!

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 01 maj 2012, 02:12
av Victor_Von_Doom
Lever länge på min senaste grej: Choripan vilket egentligen betyder "chorizomacka", men är i min version lite mer fancy.

Köper en fin gammaldags baguette från snobbbageriet, och fyller den med bitar av rökig och fettdrypande chorizo, direkt från grillen (jag gör helst hemgjord, men om man inte pallar korvmaskin - köp den som verkar högkvalitativ). Toppar med chimmichurri - en argentinsk salsa som jag gör med grillad och skalad paprika i olika färger, finhackad rödlök (som mildras i kallvatten), tärningar av skalad tomat, massor av finhackad kruspersilja, finhackad färsk timjan, krossad vitlök, krossad torkad chilipeppar, spiskummin, salt, rövinsvinäger och rikligt med olivolja.

Det är TYP det godaste man kan äta, i all sin enkelhet.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 01 maj 2012, 20:38
av kaxiga Z
Victor_von_Doom skrev:från snobbbageriet
Tell me.
Iofs, då riskerar du att träffa på mig någon gång.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tis 01 maj 2012, 20:41
av Victor_Von_Doom
kaxiga Z skrev:
Victor_von_Doom skrev:från snobbbageriet
Tell me.
Iofs, då riskerar du att träffa på mig någon gång.
Haha, alltså jag köpte baguetterna på ett livs som får dem från snobbageriet Patisserie David i Malmö, så det är nog ingen risk!

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: ons 02 maj 2012, 08:46
av trilobite
Grillade en 750 grams T-bensstek i måndags. Kändes som om man var en köttbaron i "Kampen på Prärien"

Bild

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: sön 11 nov 2012, 22:02
av pwm
Ikväll blev det älgstek med potatisgratäng och trattkantareller, men min insats inskränkte sig till att skala potatisen. Hustrun stod för tillredningen och en av hennes väninnor hade dödat älgen tidigare i höstas. Till denna anrättning serverades jag Vacqueyras Le Clos Montirius. En titt på det finstilta på baksidesetiketten förtäljer att det var biodynamiskt framställt. Sökte så på systembolaget.se ( http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/D ... ruNr=90293 ) och fick veta att detta "bland annat innebär att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel". :roll:
Bild

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: sön 11 nov 2012, 22:55
av Zartax
Pasta Carbonara. Bacon = mums!

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: ons 21 aug 2013, 18:13
av pwm
Någon som vet var man kan få tag på bläckfisk-bläck i Göteborg eller omnejd? Eller har tips på var man kan leta.

Jag har hittat bläckfisk fylld med eget bläck och bläckfisk inlagd i bläck, men det är alltså enbart vätskan jag söker.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: ons 21 aug 2013, 21:05
av Jacob
LCHF-favoriter:
- Stor Entrecote med bearnaise, eventuellt lite stekt sparris eller broccolli som tillbehör.
- Lax med gräddstuvad spenat. Låter svårt men funkar i micron, micra en laxfilet med grädde och fryst spenat, sjukt gott och snabbt, minst 385% nyttigare än vanlig frysmat (anekdotisk bevisföring).
- Ett par feta korvar med blomkålsmos + extra smör på allt. Ketchup med mindre socker (är ju inte sekterist) samt sockerfri "French's" senap + majonäs.
- Sallader i alla dess sköna former (med skaldjur, kyckling, lax, biff, bacon).
- Rysk youghurt (17% mättat fett, hälsofestival!!) + grädde med bär, eller mixa till smoothie.
- Ägg i alla former varje dag.

Mår som en prins, BTW :) Men visst de långsiktiga konsekvenserna av detta dagliga frosseri är så klart inte helt kartlagda ännu.
Ibland fruktar jag för mitt liv, men oftast inte.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: ons 21 aug 2013, 21:44
av Hippieungen
Surströmmingsklämma! Mums!!

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: ons 21 aug 2013, 22:47
av pwm
Hippieungen skrev:Surströmmingsklämma! Mums!!
Förmultnad fisk i all ära, men att rulla in den i ett stycke bröd är väl ändå inte att 'laga mat'.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: ons 21 aug 2013, 23:42
av ulltand
Hippieungen skrev:Surströmmingsklämma! Mums!!
Nu blev jag lite kär.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tor 22 aug 2013, 00:25
av Hippieungen
pwm skrev:
Hippieungen skrev:Surströmmingsklämma! Mums!!
Förmultnad fisk i all ära, men att rulla in den i ett stycke bröd är väl ändå inte att 'laga mat'.
Jäst, inte förmultnad. :banghead:

Jag kokade potatisen själv. Det är en stor prestation av mig i köket. Den som vill ha en fru som sköter hushållet klanderfritt och lagar underbar mat ska således inte flirta med mig.
Ulltand skrev:Nu blev jag lite kär.
I mig eller strömmingen?

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: tor 22 aug 2013, 07:50
av malen
Veckans recept.
Surströmmingsburgare: Byt ut köttfärsbiffen mot ett lager surströmming.