Vad lagar ni för mat?

Testa forumets olika funktioner. Detta är även platsen för tramsiga inlägg och oseriösa diskussioner.
Användarvisningsbild
liberator
Inlägg: 1900
Blev medlem: mån 05 nov 2007, 18:30
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av liberator » sön 05 dec 2010, 03:03

pwm skrev:Hmm, det blev en hel del räkor över. Planerar att koka en tomatsås och göra en pizza i morgon kväll. En plåt med räkor, färsk sparris, tomatskivor och kronärtshjärtan. Andra plåten med sotarskinka och färska champinjoner. Du är välkommen.
Tack, men jag klarar mig, hittade en påse Polly också.
Musik och samma på Spotify
Twitter

Användarvisningsbild
pwm
Inlägg: 11397
Blev medlem: tis 30 nov 2004, 09:06
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av pwm » sön 05 dec 2010, 19:00

Då har jag också en pizza i ugnen, med tillika hemmakokt tomatsås och rikligt med riven cheddar. Ena halvan täckt med färska räkor, andra med rökt skinka (Bor Jacobs svarta) och några bitar av gorgonzolan som blev över igår. Doftar fantastiskt hitintills. Funderar på att öppna en amarone.

Användarvisningsbild
Andreas
Inlägg: 1405
Blev medlem: sön 12 jun 2005, 05:38

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av Andreas » sön 05 dec 2010, 19:34

pwm skrev:Då har jag också en pizza i ugnen, med tillika hemmakokt tomatsås och rikligt med riven cheddar. Ena halvan täckt med färska räkor, andra med rökt skinka (Bor Jacobs svarta) och några bitar av gorgonzolan som blev över igår. Doftar fantastiskt hitintills. Funderar på att öppna en amarone.
Söndagsvin för att ta udden av den beska snart är det måndag-känslan är det bästa vinet vet du väl?

Här lagas det traditionell kyckling med fyllning och potatisgratäng. Jag ska testa att ha rödkål till och för efterrätt öppnas en flaska glögg (kanske med en skvätt rom eller vinet som är över sedan tidigare) och ett paket pepparkakor.
Ljus och kärlek!

Användarvisningsbild
micke.d
Forummoderator
Inlägg: 13414
Blev medlem: tis 05 jan 2010, 19:02
Ort: Ultima Thule

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av micke.d » sön 05 dec 2010, 21:47

Här blev det fläskpannkaka med nykokt lingonsylt. Ett säkert kort.
Hädanefter kallar jag dem Daesh.

Användarvisningsbild
FudoMyoo
Inlägg: 8949
Blev medlem: ons 29 dec 2004, 15:24

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av FudoMyoo » sön 05 dec 2010, 21:57

Idag blev det färsk pasta som sen blandas ihop med skivad rökt lax, lättkokt sparris, fetaost, soltorkade tomater och pinjenötter. Till det ett glas Marqués de Riscal, ett gott vitt vin från Spanien. Nu funderar jag på att ta fram en bit väldoftande Brie de meaux och lite portvin innan jag sjunker ner i soffan för att kolla på sista säsongen av 24h.
Ordnung muss sein.

Användarvisningsbild
FudoMyoo
Inlägg: 8949
Blev medlem: ons 29 dec 2004, 15:24

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av FudoMyoo » sön 05 dec 2010, 22:02

pwm skrev: bild på bl a blåmusslor samt en flaska gott vitt vin
Bra vinsmak!
Ordnung muss sein.

Användarvisningsbild
pwm
Inlägg: 11397
Blev medlem: tis 30 nov 2004, 09:06
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av pwm » sön 05 dec 2010, 22:12

FudoMyoo skrev:
pwm skrev: bild på bl a blåmusslor samt en flaska gott vitt vin
Bra vinsmak!
Det är min hustrus vin. Jag kokade musslorna i det. Trappist-ölen är min.

Användarvisningsbild
kaxiga Z
Forummoderator
Inlägg: 17568
Blev medlem: tor 21 jun 2007, 07:44

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av kaxiga Z » mån 06 dec 2010, 00:54

Med andra ord är din smak nästan lika cool som frugans. Vita viner bör med fördel vara från de kvarteren.

Användarvisningsbild
pwm
Inlägg: 11397
Blev medlem: tis 30 nov 2004, 09:06
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av pwm » mån 06 dec 2010, 09:45

kaxiga Z skrev:Med andra ord är din smak nästan lika cool som frugans. Vita viner bör med fördel vara från de kvarteren.
Jag är inte så mycket för vita viner, men rieslingviner från Alsac brukar vara helt ok.

Användarvisningsbild
Ventromedial
Inlägg: 5638
Blev medlem: fre 23 nov 2007, 00:43
Ort: Stockholm

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av Ventromedial » mån 06 dec 2010, 10:18

pwm skrev:Jag är inte så mycket för vita viner, men rieslingviner från Alsac brukar vara helt ok.
http://www.youtube.com/watch?v=zKtZrv7rlfA

Användarvisningsbild
Victor_Von_Doom
Inlägg: 5407
Blev medlem: sön 24 jul 2005, 15:06
Ort: Malmö

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av Victor_Von_Doom » tis 07 dec 2010, 00:59

pwm skrev:
kaxiga Z skrev:Med andra ord är din smak nästan lika cool som frugans. Vita viner bör med fördel vara från de kvarteren.
Jag är inte så mycket för vita viner, men rieslingviner från Alsac brukar vara helt ok.
Mitt kungarike för en flaska detta: http://www.systembolaget.se/SokDrycker/ ... kStrangar=
Insanity is thinking either that "no one is like us" or "everyone's the same"

cayenne
Inlägg: 232
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 11:36

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av cayenne » tis 07 dec 2010, 19:56

Köttfärslimpa med mängder av cayenne såklart :P , potatis, lingonsylt och hemlagad gräddsås.

Användarvisningsbild
rikard
Inlägg: 2750
Blev medlem: sön 04 jun 2006, 19:55

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av rikard » tor 09 dec 2010, 04:44

Crossover: surkål med cajun-andouille.

Användarvisningsbild
vils
Inlägg: 5181
Blev medlem: sön 31 aug 2008, 23:27

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av vils » tor 09 dec 2010, 18:27

rikard skrev:Crossover: surkål med cajun-andouille.
Postat: tor 09 dec 2010, 04:44
Jag som brukar tycka att jag har sena matvanor. :shock:
"...eller galen entusiast, som Vils" KaxigaZ
I´ll use Arial when Helvetica freezes over.
Facit på Sweclockers I Facit på Bit-Tech

Användarvisningsbild
Victor_Von_Doom
Inlägg: 5407
Blev medlem: sön 24 jul 2005, 15:06
Ort: Malmö

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av Victor_Von_Doom » tor 09 dec 2010, 18:36

pwm skrev:Då har jag också en pizza i ugnen, med tillika hemmakokt tomatsås och rikligt med riven cheddar. Ena halvan täckt med färska räkor, andra med rökt skinka (Bor Jacobs svarta) och några bitar av gorgonzolan som blev över igår. Doftar fantastiskt hitintills. Funderar på att öppna en amarone.
Min gårdagens pizza var inte så dum den:

Mozarella, getost, hemgjord tomatconcassé, krossad vitlök, Saucisson sec, fänkålskryddad Milanosalami, olivolja, stött fänkål, färsk basilika, maldonsalt, grov svartpeppar.

Pizzadegen hade jag tiggt till mig på den lokala pizzerian - ett alldeles utmärkt tips för den som har bråttom men vill göra lite gourmetkreationer.
Insanity is thinking either that "no one is like us" or "everyone's the same"

Skriv svar