Vad lagar ni för mat?

Testa forumets olika funktioner. Detta är även platsen för tramsiga inlägg och oseriösa diskussioner.
Användarvisningsbild
rikard
Inlägg: 2750
Blev medlem: sön 04 jun 2006, 19:55

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av rikard » tor 09 dec 2010, 18:53

vils skrev:
rikard skrev:Crossover: surkål med cajun-andouille.
Postat: tor 09 dec 2010, 04:44
Jag som brukar tycka att jag har sena matvanor. :shock:
Hehe. Nja, jag är i en annan tidszon för tillfället...

Användarvisningsbild
Victor_Von_Doom
Inlägg: 5407
Blev medlem: sön 24 jul 2005, 15:06
Ort: Malmö

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av Victor_Von_Doom » tor 09 dec 2010, 18:57

rikard skrev:
vils skrev:
rikard skrev:Crossover: surkål med cajun-andouille.
Postat: tor 09 dec 2010, 04:44
Jag som brukar tycka att jag har sena matvanor. :shock:
Hehe. Nja, jag är i en annan tidszon för tillfället...
Rats, ville ju veta var du köpte andouillen.
Insanity is thinking either that "no one is like us" or "everyone's the same"

Användarvisningsbild
Tristan Chi
Inlägg: 3387
Blev medlem: ons 21 nov 2007, 12:35
Ort: Utanför Rebbetuaröd

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av Tristan Chi » tor 09 dec 2010, 19:17

Pulled pork. Fast inte idag. Det tar åtminstone sex timmar.
Obehag är det värsta jag vet.

Användarvisningsbild
rikard
Inlägg: 2750
Blev medlem: sön 04 jun 2006, 19:55

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av rikard » tor 09 dec 2010, 19:24

Victor_Von_Doom skrev:Rats, ville ju veta var du köpte andouillen.
På Safeway: http://www.aidells.com/content/cajun-style-andouille :)

Inte nån hantverksmässig korv kanske, men inte dum alls. Cajunandouille är mer köttbaserad än fransk andouille, dock, som är baserad på tripes.

Användarvisningsbild
trilobite
Inlägg: 8949
Blev medlem: tor 07 apr 2005, 13:59
Ort: Uppsala

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av trilobite » fre 10 dec 2010, 00:45

Även jag åt pizza igår, vilket blir te-fyra ggr / år ungefär. Idag, thaibuffé på Pong i stockholm, bakom den där, typ, kyrkan vad den nu heter. Där den där statyn sitter och röker i närheten.
"So Great is his certainity that mere facts cannot shake it"
Magic: The Gathering; True Believer

Användarvisningsbild
Victor_Von_Doom
Inlägg: 5407
Blev medlem: sön 24 jul 2005, 15:06
Ort: Malmö

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av Victor_Von_Doom » fre 10 dec 2010, 01:59

rikard skrev:
Inte nån hantverksmässig korv kanske, men inte dum alls. Cajunandouille är mer köttbaserad än fransk andouille, dock, som är baserad på tripes.
Ska ju vara inälvor! Åt kalvhuvud (ej helt) i Frankrike för nån månad sen - en riktig hit. Hade en del skiftande konsistenser och smaker, den mesta inälvssmaken påminde om lever, fast mildare.
Insanity is thinking either that "no one is like us" or "everyone's the same"

Användarvisningsbild
rikard
Inlägg: 2750
Blev medlem: sön 04 jun 2006, 19:55

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av rikard » fre 10 dec 2010, 02:09

Victor_Von_Doom skrev:
rikard skrev:
Inte nån hantverksmässig korv kanske, men inte dum alls. Cajunandouille är mer köttbaserad än fransk andouille, dock, som är baserad på tripes.
Ska ju vara inälvor! Åt kalvhuvud (ej helt) i Frankrike för nån månad sen - en riktig hit. Hade en del skiftande konsistenser och smaker, den mesta inälvssmaken påminde om lever, fast mildare.
Kan vara riktigt smaskigt. Jag åt en andouille-crepe (galette a ble noir om man ska vara noga) i somras och det var en höjdare.

Användarvisningsbild
pwm
Inlägg: 11397
Blev medlem: tis 30 nov 2004, 09:06
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av pwm » lör 11 dec 2010, 15:12

Bara jag och grabben hemma ikväll så jag kostade på oss ett halvkilo entrecôte. Mörkt och rejält melerat kött med ordentlig fettrand. Till detta tänker jag röra ihop ett vitlökssmör, koka sparris och servera med hasselbackspotatis. Sedan får jag väl öppna den där amaronen som trots allt överlevde söndagskvällen.

Användarvisningsbild
kaxiga Z
Forummoderator
Inlägg: 17568
Blev medlem: tor 21 jun 2007, 07:44

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av kaxiga Z » lör 11 dec 2010, 16:22

Amarone brukar överleva det mesta; hade en som räckte i ett halvår en gång.

Användarvisningsbild
C-J
Inlägg: 4891
Blev medlem: tor 12 apr 2007, 07:15

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av C-J » lör 11 dec 2010, 18:24

En polares polare driver en amaroneförening vilket har fört med sig att en hel del Amarone och Ripasso har konsumerats sedan jag gjort den bekantskapen. Underbart!
Oh, behave!

Användarvisningsbild
pwm
Inlägg: 11397
Blev medlem: tis 30 nov 2004, 09:06
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av pwm » lör 11 dec 2010, 19:09

Middagen avklarad. Så säreget det blir när den avnjuts med bara en familjemedlem. Kvalitetstid heter det visst. (Absolut inte att tolka som kritik mot någon frånvarande)

Användarvisningsbild
Pace
Inlägg: 2890
Blev medlem: ons 09 jan 2008, 21:39

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av Pace » lör 11 dec 2010, 20:06

Bild

Bild
"It's the glass pipe fallacy. You can only believe that if you're on crack." | White Wine In The Sun | God will fuck you up! | Pope Song | A Glorious Dawn | Ted Haggard

Användarvisningsbild
pwm
Inlägg: 11397
Blev medlem: tis 30 nov 2004, 09:06
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av pwm » lör 11 dec 2010, 20:58

Pace skrev:<bilder>
Jakaranda?! Jag är skeptisk.

Användarvisningsbild
smiskos
Inlägg: 3195
Blev medlem: lör 28 okt 2006, 09:25
Ort: Borås

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av smiskos » lör 11 dec 2010, 22:04

En enkel fisksoppa ger ork att sätta en omgång kimchi och tappa om glöggen.
0 naturvetenskapsmän kan förklara detta inlägg.

Användarvisningsbild
MEISO
Inlägg: 6
Blev medlem: tis 14 dec 2010, 11:53

Re: Vad lagar ni för mat?

Inlägg av MEISO » tis 14 dec 2010, 16:40

Är ganska dålig på att laga mat, så när jag testar något nytt brukar det dröja några gånger innan det sätter sig. Det gäller även när det är samma typ av matlagning som görs. :)

De senaste två veckorna har jag främst ätit risgrynsgröt på tub, det är ju jul trots allt. 7kr för en sådan där "gammaldags risgrynsgröt" och runt 10kr för vanliga cooptuber. Utöver det har det blivit ett par middagar med spaghetti och köttfärs(sås ibland), eller pulversoppa.

Kan påpeka att en bristande ekonomi även har bidragit till varför jag ätit som jag gjort nu. :)

Skriv svar