Sida 1 av 17

Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 18:41
av Andreas
Fredagsitalienskt:
- Pizza med parmaskinka, salami, mozzarella och hemmalagad tomatsås, .

Tomatsåsen tillredad av olivolja, vitlök, gul lök, krossade tomater, plommontomater, färsk basilika, oregano, salt och peppar, plus en gnutta socker. Tricket med god tomatsås är att sjuda länge till dess att såsen är krämig. Bör avkylas innan den appliceras på pizzabasen.

- Penne Al Arabiatta (till vegetariansk fruga)

Tillagad likt pizzasåsen, men kokas inte lika länge. Mer tomater för mer såsighet. Tillsätt även hackade chilifrukter efter behag.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 18:49
av vils
Bidde italienskt för mig också.
*Drar på mig Victor von Dooms förbannelse*
När barnen hämtats från dagis fick de fredags-fika, själv var jag hungrig och värmde mig en djupfryst 550grams gudfadern pizza. Den satt fint i en vinterkall mage.
Senare i kväll blir det franskt. Då äter jag upp gårdagens Boeuf Bourguignon.
Lat fredag.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 18:52
av Nja
Riktigt potatismos med tom grädde i. Till det frysta köpeköttbullar och köpefiskpinnar. Gurka ingick.

Barn bestämde alltså.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 18:53
av mia
Ingen aning, ska gå hem nu och titta efter vad som står på bordet. Hoppas att det är nåt som passar till en sjukt god Sauvignon Blanc som ligger och väntar i kylen.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 19:02
av vils
Nja skrev:Barn bestämde alltså.
Vi lägger barnen klockan sex så att man kan klämma i sig en helt kompromisslös kvällsvard. Man Blir snabbt trött på mos, spaghetti och plättar...
Dottern(3) gillar dock min favorit(Za Jan); udon nudlar med miso och ingefärs-köttfärs.
Mia skrev:Hoppas att det är nåt som passar till en sjukt god Sauvignon Blanc som ligger och väntar i kylen.
Moules Frites? *hoppas*

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 19:33
av C-J
Jag var en dag sen idag, ärtsoppa och pannkakor.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 20:02
av Tristan Chi
Henkell Trocken, Pinot Gris och Samuel Adams. Cross-over.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 20:04
av vils
Tristan Chi skrev:Henkell Trocken, Pinot Gris och Samuel Adams. Cross-over.
Tunn middagssoppa ger tung skalle.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 20:30
av Andreas
Tristan Chi skrev:Henkell Trocken, Pinot Gris och Samuel Adams. Cross-over.
Ajdå. Kan sluta illa.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 20:35
av Andreas
Andreas skrev:Fredagsitalienskt:
- Pizza med parmaskinka, salami, mozzarella och hemmalagad tomatsås, .

Tomatsåsen tillredad av olivolja, vitlök, gul lök, krossade tomater, plommontomater, färsk basilika, oregano, salt och peppar, plus en gnutta socker. Tricket med god tomatsås är att sjuda länge till dess att såsen är krämig. Bör avkylas innan den appliceras på pizzabasen.

- Penne Al Arabiatta (till vegetariansk fruga)

Tillagad likt pizzasåsen, men kokas inte lika länge. Mer tomater för mer såsighet. Tillsätt även hackade chilifrukter efter behag.
Nu är såserna klara, ugnen är påslagen, vinet är provat och pastavattnet kokar, men jag kom precis på att jag inte har planerat någon efterrätt. Någon som har tips? Vi har ägg, vaniljsås, Marabou mjölkchoklad och salta sillar.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: fre 03 dec 2010, 21:03
av rikard
Andreas skrev: jag kom precis på att jag inte har planerat någon efterrätt. Någon som har tips? Vi har ägg, vaniljsås, Marabou mjölkchoklad och salta sillar.
Sill- och choklad-clafoutis.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: lör 04 dec 2010, 01:58
av Victor_Von_Doom
vils skrev:Bidde italienskt för mig också.
*Drar på mig Victor von Dooms förbannelse*
När barnen hämtats från dagis fick de fredags-fika, själv var jag hungrig och värmde mig en djupfryst 550grams gudfadern pizza. Den satt fint i en vinterkall mage.
:) Om det är någon som propagerat för att kunna ta sig ett skräpmål om dagen så är det jag - helst med ett tjog tillsatser för maximal tillfredställse. Se Mats-Eric Nilsson-diskussionerna!

Min meny idag var hemgravad fänkålskryddad lax, serverad med gurka, valnöt och basilika-yoghurt. Huvudrätt: alldeles för stor biff med halvsmält Roquefort ovanpå. Blandad sallad med klassisk senapsvinägrett. Helrostade potatisen jag gjort till orkade jag dock inte ens kolla på. Detta kan inte gå fel.

Dryck: Hade inget rött, så det fick bli enkel öl till huvudrätten. Däremot en fin Pinot Gris från Alsace kom till sin rätt till förrätten.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: lör 04 dec 2010, 11:00
av vils
Så var lunchen uppäten och undandiskad, fläskpannkaka med rårörda lingon.
Smarrigt.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: lör 04 dec 2010, 11:21
av Anders H
Jag har försökt att koka nudlar vid ett tillfälle. Misslyckades totalt.

Re: Vad lagar ni för mat?

Postat: lör 04 dec 2010, 11:28
av kaxiga Z
Men det är ju ingen fara ifall du lyckas med en massa annan mat.



Snart blir det laxfiléer med Dijon-baserad sås + småpotatis + morötter i ugnen.