Naturligtvis använder man jäst. Det här är rent woo-trams.
Därav min förvåning över inläggens kvalitet.
Belägg för påstående i "hamburgerbråk"
- Anders G
- Inlägg: 6747
- Blev medlem: sön 18 dec 2005, 20:15
- Ort: Walmington on Sea
Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"
They don't like it up'em, you know!
- Johannes
- Inlägg: 4006
- Blev medlem: tis 30 nov 2004, 14:31
Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"
Antar att Pär C menar Chorleywoodprocessen. För att minimera jästiden och kunna använda lågproteinmjöl, och ändå få ett luftigt bröd, "vispar" man in luftbubblor i degen med höghastighetmixers och varierar lufttrycket i degkärlet (dock tror jag inte man använder tryckluft). För att degen ska mogna trots kort jästid tillsätts C-vitamin och enzymer.
- Vitnir
- Inlägg: 4231
- Blev medlem: tor 31 mar 2005, 17:08
- Kontakt:
Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"
Vad är det som gör bröd i butik så där extremt lite smulbenäget? Brödet liknar mer "Memory foam" än (vad jag kallar) bröd.
There is no spoon.
-
- Inlägg: 162
- Blev medlem: sön 14 dec 2008, 19:31
Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"
Men varför söker du bland bloggare och inte i den vetenskapliga litteraturen?mikekarlsoon skrev:Hej,
Hamnade av en slump över vad som tydligen är ett pågående bråk mellan kockarna Sebastien Boudet och Johan Jureskog över den senares samarbete med McDonald's
http://www.expressen.se/noje/storbraket ... ortsatter/
I ett inlägg på Instagram hävdar Boudet att McDonald's bröd innehåller, citat:
https://www.instagram.com/p/BELOQsRgYU8 ... tienboudet"Mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar som gör det tillasta [sic!] gluten i brödet till klister som fastnar i tarmarna".
EFter lite snabb sökning hittar jag endast bloggare som lyfter hälsofaror med ovanstående ämnen (cancerframkallande, gift för barn etc.). Någon som har koll som kan utveckla lite om det är klassisk E-fobi eller om det finns något belägg för detta?
http://dx.doi.org/10.1016/j.mehy.2011.01.030
http://dx.doi.org/10.1016/j.autrev.2015.01.009
http://dx.doi.org/10.1016/0278-6915(84)90165-0
- skunkjobb
- Inlägg: 934
- Blev medlem: sön 12 sep 2010, 16:01
Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"
Hur är forskningsläget då?kurtl skrev:Men varför söker du bland bloggare och inte i den vetenskapliga litteraturen?
http://dx.doi.org/10.1016/j.mehy.2011.01.030
http://dx.doi.org/10.1016/j.autrev.2015.01.009
http://dx.doi.org/10.1016/0278-6915(84)90165-0