Sida 1 av 1

Synnerligen/Särskilda omständigheter, tolka MP?

Postat: sön 24 mar 2013, 21:48
av Perbow
Hörde just Fridolin att barn som hållt sig kvar länge bör få stanna.
Som Billström har förklarat är det en uppmaning att inte åka hem, stanna bara trots avslag så får ni stanna ändå till slut.
Vi måste ändra från Synnerligen till Särskilda omständigheter.
Skillnad på dessa 2 ord?
De flyr inte till något utan från.
Om det är från, varför då passera en massa säkra asylländer på vägen hit?
En liten främlingsfientlig grupp ska inte få ta över debatten.
Menar han SD som är lika stora som MP och välkomnar vanliga invandrare?

Re: Synnerligen/Särskilda omständigheter, tolka MP?

Postat: sön 24 mar 2013, 22:26
av Gambit
Juridiskt sett är det stor skillnad på "särskilda" och "synnerliga" skäl.

Re: Synnerligen/Särskilda omständigheter, tolka MP?

Postat: ons 27 mar 2013, 16:33
av Odilou
Perbow skrev:Skillnad på dessa 2 ord?
Som Gambit säger så är det stor skillnad. Synnerliga omständigheter brukar betyda att en myndighet i extraordinära fall får göra undantag från en huvudregel. Det ska vara restriktivt och ofta är det en ren nödventil för oförutsedda situationer där huvudregeln skulle ge resultat som uppenbart strider mot syftet med regeln. Särskilda skäl är inte alls så restriktivt.
Perbow skrev:Om det är från, varför då passera en massa säkra asylländer på vägen hit?
Om Migrationsverket vet att någon har passerat ett säkert asylland på väg till Sverige, så skickas hen omedelbart tillbaka dit. I fjol avslogs en tredjedel av alla asylansökningar i Sverige av det skälet.
Perbow skrev:Menar han SD som är lika stora som MP och välkomnar vanliga invandrare?
Det är väl bäst att fråga Fridolin själv vad han menar. Men faktamässigt, nej, SD välkomnar inte ”vanliga invandrare”. Deras migrationspolitik är extrem och skulle göra Sverige till det mest slutna landet i västvärlden.

Partiets motioner i Riksdagen innebär bl.a. att Sverige ska minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent, bryta mot eller lämna FN:s flyktingkonvention, kraftigt minska arbetskraftsinvandringen, förbjuda arbetskraftsinvandrare att ta med sina familjer, stoppa alla permanenta uppehållstillstånd och införa visumkrav på flera EU-länder. Efter det är det bara ganska ovanliga invandrare kvar. Och just det, SD vill välkomna jänkare, kanadensare och japaner genom att tvinga dem genomgå en hälsoundersökning för att ”minimera onödiga epidemier”. Det som Dansk Folkeparti fick genom i Danmark är en socialliberal västanfläkt jämfört med vad SD strävar efter.
SD:s budgetmotion
SD:s migrationspolitiska motion