Vilka finansierar sd och kd?

Här kan du diskutera politiska ämnen som inte direkt rör vetenskap eller folkbildning.
Låst
Nemesis
Inlägg: 1799
Blev medlem: tor 12 okt 2006, 22:04
Ort: Stockholm

Vilka finansierar sd och kd?

Inlägg av Nemesis » ons 01 maj 2013, 15:19

Har stått en del om lobbying osv i Aftonbladet de senaste dagarna, att partier i Sverige inte behöver redovisa vilka som stödjer dem, och att alla partier inte redovisar detta. Moderaterna är ett av partierna som inte gör det, men det r väl ingen vild gissning att de stöds av företag som gynnas väldigt starkt av deras politik, t ex Carema och andra som bedriver privat vinstverksamhet i välfärdssektorn och som skulle missgynnas av striktare uppstyrning där. Tror inte att företag som H&M och Ericsson bryr sig så mycket då deras verksamhet inte är kontroversiell och inte påverkas speciellt mycket av vilka som styr Sverige.

Mer intressant är vilka som kan tänkas stödja sverigedemokraterna och kristdemokraterna ekonomiskt. Någon som har någon idé, eller vet något?

Kristdemokraterna skulle jag tro stöds av mer frikyrkliga samfund. Fast frågan är om de inte blir besvikna då kd väldigt ofta böjer sig för den liberala ståndpunkten, och väldigt sällan får igenom något. Rent strategiskt borde kd för att undvika att åka ur riksdagen vara mer socialkonservativa, tona ner den specifikt kristna delen till förmån för religion och religiös konservatism i allmänhet. Då skulle de nog få med sig en del muslimer också. Men man kan ju vara glad att de inte fattar detta. :smile2:

Vilka finansierar då sd? Att renodlade nynazister gör det är inte troligt då de inte gillar sd:s assimileringspolitik och kulturella nationalism. Har läst nynazister argumentera för att det är bra om segregation råder, då folkgrupperna isf inte blandas och det blir lättare att utvisa icke-svenskarna.
"… all the data shows that most people are not influenced by rational arguments. They're influenced by social pressure. … That's just the human condition, and we just have to acknowledge it and accept it." - Steven Novella

Användarvisningsbild
Vidugavia
Inlägg: 4229
Blev medlem: mån 15 aug 2005, 11:11

Re: Vilka finansierar sd och kd?

Inlägg av Vidugavia » ons 01 maj 2013, 16:18

Här är en artikel som diskuterar SD:s finanser en del:

http://www.affarsvarlden.se/administrat ... 027970.ece
I know this: if life is illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life, I love, I slay, and am content."

- Conan Cimmeriern

Låst