Varför lade Sverige in veto i EU mot diskussion av NSA?

Här kan du diskutera politiska ämnen som inte direkt rör vetenskap eller folkbildning.
Låst
Nemesis
Inlägg: 1841
Blev medlem: tor 12 okt 2006, 22:04
Ort: Stockholm

Varför lade Sverige in veto i EU mot diskussion av NSA?

Inlägg av Nemesis » lör 03 aug 2013, 10:50

När EU och USA för första gången skulle ha samtal efter läckan om NSA så skulle inte det amerikanska spioneriet mot EU diskuteras. Sverige och Storbritannien lade in veto mot att diskutera de frågorna. Varför? Av vilken anledning då?

Carl Bildt har ett ganska märkligt beteende i dessa frågor. När det kom fram att Ryssland övervakat svenska diplomater så var Bildt upprörd och sa i TV att "så bär man sig inte åt". När USA visat sig hacka EU-nätverk och spionerat på svenska ministrar så verkade han mest rycka på axlarna och torrt konstatera att "vi utgår ifrån att vi är avlyssnade". Nästan så att man blir lite konspiratorisk. Känns inte alltid som att Bildt har svenska intressen för ögonen.
"… all the data shows that most people are not influenced by rational arguments. They're influenced by social pressure. … That's just the human condition, and we just have to acknowledge it and accept it." - Steven Novella

millgard
Inlägg: 323
Blev medlem: ons 27 aug 2008, 20:44

Re: Varför lade Sverige in veto i EU mot diskussion av NSA?

Inlägg av millgard » lör 03 aug 2013, 11:26

Svenska intressen är att vara kompis med USA. Så har det varit sedan hundra år ungefär... Av lätt insedda orsaker dessutom.

Låst