Ställer USA in betalningarna?

Här kan du diskutera politiska ämnen som inte direkt rör vetenskap eller folkbildning.

Ställer USA in betalningarna?

Ja
3
33%
Nej
6
67%
 
Antal röster: 9

Användarvisningsbild
kipphebel3
Inlägg: 6615
Blev medlem: ons 10 okt 2012, 09:15
Ort: N60 E20

Re: Ställer USA in betalningarna?

Inlägg av kipphebel3 » fre 18 okt 2013, 14:20

genom att rasismen hos nya generationer vita väljare minskar, och andelen icke-vita väljare stadigt ökar.
Stämmer, att satsa på en strategi med väljare som alla är vita, kristna fundamentalister kommer att straffa sig...
ho de anexetastos bios ou biôtos anthrôpôi — ὁ δὲ ἀνεξέταστος βίος οὐ βιωτὸς ἀνθρώπῳ !

Användarvisningsbild
Knurd
Inlägg: 5998
Blev medlem: mån 13 mar 2006, 23:19

Re: Ställer USA in betalningarna?

Inlägg av Knurd » fre 18 okt 2013, 14:39

Man kan kanske diskutera om Roosevelt bröt upp kartellerna i folkets eller de icke-kartellanslutna företagens intresse; men i slutändan var alla vinnare, utom kartellernas feta katter. Sedan dess har liberaler, libertarianer och konservativa utvecklat konsensus om att antitrustlagar är nyttiga.

Den främsta orsaken till finanskrisen, var federal subventionering av bolån. Det slog ut hyresrättsmarknaden. Att störa marknader med subventioner, är inte libertarianism.

Folkopinionen i USA blir allt mer värdeliberal över åren. Till exempel är det numera en majoritet som stöder könsneutrala äktenskap. http://en.wikipedia.org/wiki/Public_opi ... ted_States

Svenska reportage från USA på senare år har framför allt uppmärksammat hillbillies och religiösa fundamentalister, kanske eftersom det är vad som mest skär sig mot de svenska värderingarna.
Folke Rydén skrev:Häj i Södejn är väjdekonsejvatismen stajk. Minnena fjån inböjdeskjiget och jaskjavallejna levej än, och Tea Pajty-jöjelsen misstjoj centjalmakten i Washington. Det häj äj Folke Jydén för Svejiges Television.
Adrumdrum.

Användarvisningsbild
kaxiga Z
Forummoderator
Inlägg: 17568
Blev medlem: tor 21 jun 2007, 07:44

Re: Ställer USA in betalningarna?

Inlägg av kaxiga Z » fre 18 okt 2013, 14:50

Jag som tycker Folke Rydén uttalar r-en som v.

"Häv i Södevn är vävdekonsevvatismen stavk."

Användarvisningsbild
Merko
Inlägg: 3359
Blev medlem: tor 25 okt 2007, 20:06
Ort: Stockholm

Re: Ställer USA in betalningarna?

Inlägg av Merko » fre 18 okt 2013, 15:16

Knurd skrev:Man kan kanske diskutera om Roosevelt bröt upp kartellerna i folkets eller de icke-kartellanslutna företagens intresse; men i slutändan var alla vinnare, utom kartellernas feta katter. Sedan dess har liberaler, libertarianer och konservativa utvecklat konsensus om att antitrustlagar är nyttiga.
Nonsens. Det mest utmärkande draget för det republikanska partiet och stora delar av demokraterna under de senaste decennierna är att de konsekvent stödjer alla förslag som innebär subventioner för det största företagen, försvårar konkurrens från mindre företag, och tar bort regleringar som förhindrar de stora och mäktiga företagen att sko sig på andras bekostnad.
Knurd skrev: Den främsta orsaken till finanskrisen, var federal subventionering av bolån. Det slog ut hyresrättsmarknaden.
Detta är stolleri fullt i klass med vaccinationsmotstånd eller 9/11-konspirationer. Det är en helt igenom ideologiskt konstruerad tes som inte på minsta vis stöds av fakta och som är uppenbart orimlig.

Det finns naturligtvis många orsaker till finanskrisen och det går att anlägga olika perspektiv, men att avregleringarna av finansmarknaderna var helt avgörande är obestridligt.
Knurd skrev: Att störa marknader med subventioner, är inte libertarianism.
Libertarianism är irrelevant. Det är som att diskutera vad "sann" leninism skulle innebära. Det stämmer att en del politiker med inflytande ibland använder libertarianska argument, men det är bara täckmantel för vad som egentligen är kleptokrati, plutokrati och korruption. Libertarianismen har noll inflytande och har aldrig haft något. Om man vill göra uppenbart orimliga saker som att avskaffa regleringar för miljö, arbetarskydd eller finansmarknad, eller sänka skatterna specifikt för de allra rikaste, eller motarbeta lagar mot rasdiskriminering, så går det att konstruera argument för det som låter libertarianska, så det har man gjort ibland, i den mån man över huvud taget brytt sig om att försöka ställa upp något intellektuellt försvar för rofferipolitiken. Det betyder inte att makten någonsin trott på någon libertariansk ideologi.

Låst