Sida 1 av 1

Strid ström av abrahamitiska filmer på G

Postat: tis 05 jun 2012, 13:34
av Anders
Både Spielberg och Ridley Scott kommer göra filmer av Moses äventyr. Och Aronofsky gör Noa. Aintitcool.com skribenten Nordling har ltie att säga i ämnet och avslutar
But if Scott does make this movie, I can't wait to see when the Space Jockeys come and hand Moses the Ten Commandments. This will be the ultimate ALIEN prequel, people. I'm kidding. Kinda.
Ärligt talat så är de bibliska berättelserna ganska tråkiga, brinnande buske, kom igen! Så jag hoppas Spielberg och Ridley Scott kan göra något spännande av det. Kanske kan få till en bra förklaring varför folket virrade omkring i Sinaiöknen i 40 år istället för att gå raka vägen till Kanaan.

Men, om dessa filmer görs så kommer det leda till gratisreklam för religion, det tycker jag är lite tråkigt.

Re: Strid ström av abrahamitiska filmer på G

Postat: tis 05 jun 2012, 13:44
av pwm
Anders skrev:Ärligt talat så är de bibliska berättelserna ganska tråkiga, brinnande buske, kom igen!
Beror väl på lite vilka avsnitt man väljer.
Bild

Bild

Re: Strid ström av abrahamitiska filmer på G

Postat: tis 05 jun 2012, 14:51
av Anders H
Det beror dels på vilket stycke man väljer och hur det framställs. Religion trivs förvisso bättre i dramatiska former och under envägskonversation. Under ett intellektuellt samtal blir religion lätt skadeskjutet och Internet, där alla kan säga sitt, är verkligen platsen dit religioner kommer att dö. Personer som aldrig hört talas om något annat än att vetenskap är dåligt, bubblar upp och blir helt chockade över att det finns svar på frågor som de ställer retoriskt, tvärsäkra på att inget svar finns (mitt senaste exempel). Det är inte konstigt att Plymouthbröderna jobbar med white lists. Jag ser fram emot detta, men delar givetvis oron över att föreställningarna normaliseras.

Re: Strid ström av abrahamitiska filmer på G

Postat: ons 06 jun 2012, 07:44
av tonyf
Detta är ju inget speciellt för abrahamistiska religioner, det har gjorts med asa och grekiska också. Och att det görs med abrahamistiska kan vara bra, det kan bidra till att normalisera dem och de ses som mytologi på samma sätt som t.ex. grekiska.

Re: Strid ström av abrahamitiska filmer på G

Postat: ons 06 jun 2012, 09:54
av Anders H
tonyf skrev:Detta är ju inget speciellt för abrahamistiska religioner, det har gjorts med asa och grekiska också. Och att det görs med abrahamistiska kan vara bra, det kan bidra till att normalisera dem och de ses som mytologi på samma sätt som t.ex. grekiska.
Tilda skrev:Det är inte en religion, det är den fucking RELATION!

Re: Strid ström av abrahamitiska filmer på G

Postat: ons 06 jun 2012, 10:03
av B Hellqvist
Frågan är om publiken kommer att flockas till dem här i Sverige. Att de kan ha sin publik i USA är givet. Överhuvudtaget är det många fenomen som normaliseras genom filmer, som t.ex. utomjordningar, spöken, konspirationer, paranormalitet, etc. En skeptikers filmlista är tyvärr alldeles för kort...

Re: Strid ström av abrahamitiska filmer på G

Postat: ons 06 jun 2012, 10:10
av Blenda
B Hellqvist skrev:Frågan är om publiken kommer att flockas till dem här i Sverige. Att de kan ha sin publik i USA är givet. Överhuvudtaget är det många fenomen som normaliseras genom filmer, som t.ex. utomjordningar, spöken, konspirationer, paranormalitet, etc. En skeptikers filmlista är tyvärr alldeles för kort...
Ja det finns nog anledning att oroas. Jag har blivit mycket förvånad över att så många helt normala människor som jag träffat på påverkats av tv-programmen om det övernaturliga etc. Man tror "lite grand" på det, nämner "egendomligheter" de själva varit med om o.s.v.