Sida 1 av 1

Bollnäs reservat för elöverkänsliga

Postat: tis 24 jan 2017, 12:01
av Anders G
Ledarkrönika i Expressen 2017-01-24
http://www.expressen.se/ledare/johannes ... s-gisslan/

Re: Bollnäs reservat för elöverkänsliga

Postat: tis 24 jan 2017, 12:16
av skeptiskelars
Årets förvillare 2017 ?
Lite av en repris på Årets Förvillare 2011 :-).

Re: Bollnäs reservat för elöverkänsliga

Postat: ons 25 jan 2017, 15:50
av Thomas P
Fast frågan är inte riktigt så enkel. Visst kan man säga att mobilstrålning "egentligen" inte är farlig så de som anser sig lida av den får stå ut ändå hur dåligt de än mår för de är bara inbillningssjuka. Hur långt skall man då få gå i att påtvinga folk rationalitet? Kanske är det rimligt just att ha en del områden där de som anser sig drabbade kan bo ifred. Det är inte stort konstigare än att butikerna säljer massor av laktos- och glutenfri mat till folk som bara inbillar sig att de är intoleranta.

Det är skillnad med sådant som vaccinering där de som vägrar vaccinera sig och sina barn utgör en samhällsfara genom att de fungerar som smitthärdar, förutom då att föräldrar utsätter sina barn för en onödig risk. Att undvika mobilmaster är trots allt inte något farligt, bara lite obekvämt för den som känner sig tvungen att vara uppkopplad dygnet runt (och det är nog snarare där den stora hälsofaran med mobilerna finns).

Re: Bollnäs reservat för elöverkänsliga

Postat: ons 25 jan 2017, 16:30
av Anders G
"Reservatet" påverkar markanvändningen för andra, tex markägare och andra boende vilka vill ha fungerande infrastruktur.