Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressreleaser

Diskutera det som påstås vara vetenskapligt grundat men som inte är det, samt andra empiriska påståenden utan belägg. Här kan du även diskutera sekter.
Användarvisningsbild
Anders G
Inlägg: 6937
Blev medlem: sön 18 dec 2005, 20:15
Ort: Walmington on Sea

Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressreleaser

Inlägg av Anders G » tor 10 aug 2017, 20:59

DN uppger att TT säljer ut sig som distributionskanal för "Kommittén För Mänskliga Rättigheters" dravel

http://www.dn.se/ekonomi/tt-samarbetar- ... tologerna/
DN skrev:– ”Kommittén för mänskliga rättigheter” låter väldigt fint, men de grundades på 1960-talet av scientologkyrkan, och har som huvuduppgift att motarbeta psykiatrin. Psykofarmaka är deras svurna fiende, och de kallar psykvården för ”dödens industri”. De har ingen trovärdighet i ämnet, säger Vanna Beckman, vetenskapsjournalist och författare till böcker som handlar om KMR:s konflikt med den svenska psykiatrin, till SVT Nyheter.
They don't like it up'em, you know!

BUffe
Inlägg: 63
Blev medlem: ons 02 sep 2015, 12:02

Re: Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressrele

Inlägg av BUffe » fre 11 aug 2017, 14:17

Jag kollade lite på vad KMR lagt ut via "via TT", och grundproblemet tycker jag är att det som distribueras inte är begränsat till pressmeddelanden utan även innefattar rent redaktionellt material. TT hindrar helt enkelt inte sina prenumeranter från att skicka ut vad som helst under rubriken "pressmeddelande".

Ordet "pressmeddelande" skall normalt tolkas bokstavligt: det är ett meddelande till pressen. Företag skickar ut pressmeddelanden när de lämnar delårsrapporter eller byter VD, forskningsinstitutioner när de publicerat en artikel i en tidskrift, teatrar när de sätter upp en ny produktion, etc. Det är en signal om att man har något man vill få rapporterat i nyhetsmedierna. En redaktion som tar emot ett pressmeddelande bestämmer sig för om och hur de vill rapportera nyheten, och skriver sin egna redaktionella text som de sedan publicerar eller sänder.

Här ett exempel på ett normalt pressmeddelande: Anders Ygeman ny gruppledare för socialdemokraterna. Det är fokuserat på en händelse, ganska torrt skrivet, och har namn och kontaktuppgifter till en presskontakt. Händelsen som beskrivs härrör direkt från den avsändande organisationen.

Scientologerna/KMR har i skrivande stund fem pressmeddelanden ute via tjänsten. Tittar man på innehållet ser det ut som att man medvetet utnyttjar TT:s pressmeddelandedistributionstjänst inte för att skicka riktiga pressmeddelanden utan för att pusha ut färdigskrivna artiklar till diverse nyhetsredaktioner (vilket sannolikt har låg verkningsgrad) samt få dem publicerade på TT:s web site (mycket viktigare).

Med ett möjligt undantag (det om Almedalen) är det rena artiklar. Det är (jämförelsevis) långa drapor, och det som tas upp är inte något som KMR gjort eller kommer att göra. I stället är det rena artiklar som spinner vidare på andra artiklar från bloggar eller seriösare publikationer, bla refererar man (ljuger om) en BBC-dokumentär.

I en tredjepartspublikation med en egen redaktion skulle sådant material endast kunna publiceras som insändare eller debattartiklar. Materialet skulle också (åtminstone på en seriös redaktion) granskas, så en omskrivning av en två år gammal debattartikel i Daily Mail skulle inte tas in.

Jag skulle tro (ren spekulation) att TT inte granskar pressmeddelandena som skickas, eftersom de ser tjänsten som i första hand distribution och i andra hand lagring så att prenumeranterna (redaktionerna) kan hitta alla pressmeddelandena på ett ställe. De ser det däremot inte som någon form av redaktionell publicering, men det är förstås vad scientologerna är ute efter.

Särskilt kan man notera att pressmeddelandena kan taggas, och att taggarna är sökbara över samtliga lagrade pressmeddelanden. Så om man söker efter ADHD på "via TT" får man upp scientologernas artiklar sida vid sida med pressmeddelanden från Försäkringskassan och Skolverket.

Om det finns andra än scientologerna som missbrukar TT:s pressmeddelandetjänst på detta vis har jag inte koll på, men i och med publiceringen på TT:s web site, och framför allt med taggfunktionen, tycker jag definitivt TT har tagit på sig ett redaktionellt ansvar.

Användarvisningsbild
Hexmaster
Inlägg: 9322
Blev medlem: tis 01 mar 2005, 23:29
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressrele

Inlägg av Hexmaster » mån 14 aug 2017, 13:29

BUffe skrev:En redaktion som tar emot ett pressmeddelande bestämmer sig för om och hur de vill rapportera nyheten, och skriver sin egna redaktionella text som de sedan publicerar eller sänder.
... Eller publicerar pressmeddelandet lätt justerat, eller utan att ha ändrat en bokstav, beroende på tid och ambition.
BUffe skrev:att pusha ut färdigskrivna artiklar till diverse nyhetsredaktioner (vilket sannolikt har låg verkningsgrad) samt få dem publicerade på TT:s web site (mycket viktigare).
Hittills verkar ingen redaktion ha publicerat något KMR-material från Via TT. De har kanske bättre koll på KMR än vad TT har? Inte för att det gör historien mindre besvärande för TT.
BUffe skrev:Jag skulle tro (ren spekulation) att TT inte granskar pressmeddelandena som skickas, eftersom de ser tjänsten som i första hand distribution
TT har uttryckligen angett att de inte svarar för innehållet. Jag känner mig rätt tvärsäker på att de inte granskar pressmeddelandena.

Blev just intervjuad av Joachim Sundell på SVT Kulturnyheterna (som släppte nyheten till att börja med) inför en uppföljare.
Detta skall jag visa dig medelst ett stort papper som jag har fyllt med faktiska upplysningar! - Strindberg

Användarvisningsbild
Whey
Inlägg: 108
Blev medlem: mån 20 jun 2016, 17:32
Ort: Stockholm Göteborg Malmö
Kontakt:

Re: Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressrele

Inlägg av Whey » mån 14 aug 2017, 14:57

När Scientology Scientologikyrkan började använda Mynewsdesk så blev det liv på flera där (Favoritkanalen kapad av scientologer). Av okänd anledning förefaller de ha lämnat mynewsdesk, säkert är deras skäl för det bra, för scientology skämtar inte och är inte roliga. Gissar att de blev utslängda eller fick betala för att kunna sprida sin propaganda där.
Bild
Den store helaren, vilken själv begär psykiatrisk hjälp från flottan, långt efter att han helat sig själv enligt sin egna påhittade hjälteberättelse i några av sina böcker.

l Ron Hubbard skrev Boken; Dianetics den moderna vetenskapen om mental hälsa. Boken innehåller inget vetenskapligt som stödjer som går att använda som bevis för att de som bäst behöver en bättre mental hälsa kan få eller någonsin erbjudas någon som helst hjälp av boken. Men detta faktum hindrar inte att frontorganisationerna försöker att marknadsföra sin skapares tunnelsyn. storartade tunnelsyn.
Bild
Scientologi sina frontorganisationer flitigt för att föra ut kritik utan att någonsin leverera ett bättre alternativ. samt för att dra in pengar till moderorganisationen Scientology, KMR är kritiskt till psykiatrin men levererar de själva ett bättre alternativ?

Kommittén för mänskliga rättigheter KMR CCHR vad säger de om "The Scandal of Scientology" - hade Paulette Cooper några mänskliga rättigheter eller var målet att förstöra henne tills hon var eliminerad dvs helt död på alla vis? The Scandal of Scientology

Narconon - Har Narconon någonsin ertappats med att ljuga om hur bra de är, eller försökt använda Carl Gustav Bernadotte i sin reklam?
-Använde L Ron Hubbard själv amfetamin och rekommenderade amfetamin i sina första böcker om dianetik, hade han rätt eller fel i det? Skräniga attacker erbjuder de, men svara på grundläggande frågor de själva väcker är svårare.

Bild
Scientology ship Freewind har numera sanerats på stora delar av sin asbest och behöver inte utgöra en direkt hälsofara på akut basis även om problemen alltid har förnekats. Men visst är det många som dött av hemligheterna i sig självt eller helt enkelt bara tagit livet av sig,

Precis som vilken militär organisation som helst har Scientology en battle plan med battle tactics, alla militära organisationer vet vilka organisationer som tar sig bäst fram på slagfältet, det är röda korset, präster och tal om mänskliga rättigheter eller demokratins grunder. Det är en perfekt sköld som ger organisationen bra lift tack vare associationen. Men i praktiken handlar scientologi om något helt annat. Organisationen har uppenbart svårt att stå för sig själv eller ta ansvar för sina egna handlingar, därför är varje association med allt annat av mycket stor vikt för organisationen. De flesta skulle dock inte släppa in skiten genom dörren.
Bild
Scientology Book list

Taskspeleriets besprutning
Kan ISIS också sprida propaganda via TT eller kan olika "porrfilmsproducenter" söka efter skådespelare där och på så vis få TT att bli den koppleriansvariga för den fejkade filminspelningen som bara kringgick lagstiftarens mening för att sälja flera lönsamma extranummer via löpsedeln? Det skadar alla i närheten på samma media, via att associeras eller finnas på samma webbplats. Kan verkligen inte KMR Stå för sig själva? Eller är de så målmedvetna att de har inga eller väldigt få besökare att de måste köpa plats för sin propaganda?

Kan vi få några från KMR att undersöka de påstådda missförhållandena nu, eller är KMR bara en ren frontorganisation för L Ron Hubbard's verk Scientology och vägrar i namnet av den heliga tunnelsynen att se på vilken arm de sitter? Det kanske inte är så konstigt, men att TT släpper in skiten genom dörren trotts att de inga nyheter har och bara fabricerar. Det påverkar trovärdigheten hos TT och alla som verkar i den kanalen.

BUffe
Inlägg: 63
Blev medlem: ons 02 sep 2015, 12:02

Re: Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressrele

Inlägg av BUffe » mån 14 aug 2017, 16:52

Hexmaster skrev:
BUffe skrev:En redaktion som tar emot ett pressmeddelande bestämmer sig för om och hur de vill rapportera nyheten, och skriver sin egna redaktionella text som de sedan publicerar eller sänder.
... Eller publicerar pressmeddelandet lätt justerat, eller utan att ha ändrat en bokstav, beroende på tid och ambition.
Jag tänkte när jag skrev det att jag skulle flika in ett "(seriös)" där, men det blev så jäkla mycket parenteser. :)

Användarvisningsbild
Whey
Inlägg: 108
Blev medlem: mån 20 jun 2016, 17:32
Ort: Stockholm Göteborg Malmö
Kontakt:

Re: Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressrele

Inlägg av Whey » tis 15 aug 2017, 14:13

BUffe skrev:Jag kollade lite på vad KMR lagt ut via "via TT", och grundproblemet tycker jag är att det som distribueras inte är begränsat till pressmeddelanden utan även innefattar rent redaktionellt material. TT hindrar helt enkelt inte sina prenumeranter från att skicka ut vad som helst under rubriken "pressmeddelande".

Ordet "pressmeddelande" skall normalt tolkas bokstavligt: det är ett meddelande till pressen. Företag skickar ut pressmeddelanden när de lämnar delårsrapporter eller byter VD, forskningsinstitutioner när de publicerat en artikel i en tidskrift, teatrar när de sätter upp en ny produktion, etc. Det är en signal om att man har något man vill få rapporterat i nyhetsmedierna. En redaktion som tar emot ett pressmeddelande bestämmer sig för om och hur de vill rapportera nyheten, och skriver sin egna redaktionella text som de sedan publicerar eller sänder.

Här ett exempel på ett normalt pressmeddelande: Anders Ygeman ny gruppledare för socialdemokraterna. Det är fokuserat på en händelse, ganska torrt skrivet, och har namn och kontaktuppgifter till en presskontakt. Händelsen som beskrivs härrör direkt från den avsändande organisationen.

Scientologerna/KMR har i skrivande stund fem pressmeddelanden ute via tjänsten. Tittar man på innehållet ser det ut som att man medvetet utnyttjar TT:s pressmeddelandedistributionstjänst inte för att skicka riktiga pressmeddelanden utan för att pusha ut färdigskrivna artiklar till diverse nyhetsredaktioner (vilket sannolikt har låg verkningsgrad) samt få dem publicerade på TT:s web site (mycket viktigare).

Med ett möjligt undantag (det om Almedalen) är det rena artiklar. Det är (jämförelsevis) långa drapor, och det som tas upp är inte något som KMR gjort eller kommer att göra. I stället är det rena artiklar som spinner vidare på andra artiklar från bloggar eller seriösare publikationer, bla refererar man (ljuger om) en BBC-dokumentär.

I en tredjepartspublikation med en egen redaktion skulle sådant material endast kunna publiceras som insändare eller debattartiklar. Materialet skulle också (åtminstone på en seriös redaktion) granskas, så en omskrivning av en två år gammal debattartikel i Daily Mail skulle inte tas in.

Jag skulle tro (ren spekulation) att TT inte granskar pressmeddelandena som skickas, eftersom de ser tjänsten som i första hand distribution och i andra hand lagring så att prenumeranterna (redaktionerna) kan hitta alla pressmeddelandena på ett ställe. De ser det däremot inte som någon form av redaktionell publicering, men det är förstås vad scientologerna är ute efter.

Särskilt kan man notera att pressmeddelandena kan taggas, och att taggarna är sökbara över samtliga lagrade pressmeddelanden. Så om man söker efter ADHD på "via TT" får man upp scientologernas artiklar sida vid sida med pressmeddelanden från Försäkringskassan och Skolverket.

Om det finns andra än scientologerna som missbrukar TT:s pressmeddelandetjänst på detta vis har jag inte koll på, men i och med publiceringen på TT:s web site, och framför allt med taggfunktionen, tycker jag definitivt TT har tagit på sig ett redaktionellt ansvar.
Bild
De största kvackarna förnekar sig inte och grodorna är många - Scientology CCHR

Ifall TT haft för tydlig avsikt att skilja VIA TT från TT redaktionella innehåll och inte på något vis lifta på TT’S saklighet eller renommé så hade man lagt VIATT på en egen domän så klart. Det är varken komplicerat eller dyrt däremot är det svårare att komma igång från start med pressmeddelanden utan att mycket strikt lifta på TT’s oberoende nyhetsförmedlingsverksamhet.
Så visst ligger det en tydlig värdering i att vem som helst nu kan ha sitt material på samma grunddomän välkänd för sin saklighet. Att ha tjänsten på en egen domän hade dessutom varit utomordentligt underlättande för att skilja tjänsterna från varanda och skapat en genomgående skillnad som visar dess vittskillnad automatiskt utan några ytterligare uppmärkningar annat än designen och adressen (url)
Vid varje typ av möjlighet att lifta på saklighet och säkerhet kommer frontorganisationer likt denna att stå, för de kan inte stå för sig själva eller för sitt budskap.

TT väljer att hänvisa skriftligen till en utskickspolicy som inte finns tillgänglig och man bryr sig heller inte om att hänvisa till vart den finns. Finns den ens på deras webbsajt?
Eller är detta bara logiken bakom ren robotjournalistik och åtlydnaden av robotjournalistiska lagar vi inte ens kan se?

TT tillåter så klart att man älskar budskapet de har donerat till sina läsare, eller delar det fina budskapet via Facebook twitter eller på Linkedin. Dock förefaller möjligheten till interaktion i verkligheten typ kommentarer etc inte alls vara intressant. Kanske tar det för mycket av bandbredden för robotjournalistiken att kommunicera likheter i människovärdet eller kräva verifierbar faktamässig hållning.


Bild

SAMMA SPRÅK BLIR SVÅRT

Håller man sig till bara fakta går det väl ändå ganska enkelt att konstatera att Hannu Hyttinen den forna KMR medarbetaren sågs utanför skatteskrapan vid tidpunkten en bomb smällde av där och att bombmannen Tingström själv befann sig i Syrien vid det tillfället. Men den fakta är kanske inget KMR avser att skriva om? Tingströms hemliga brev till Christer Petterson nej, för det är den typ av härlighet via association som KMR vill projicera på andra och själva aldrig ta något ansvar för. Det är motsatsen till vad KMR Söker - Den positiva associationens renbäddade oskuldsfullhet, rätt i verkligheten. Giza Mac Pear & Son blev väl ändå dödad av psykiatrin, med alla sina bett av kackerlackor. Något att kolla in pyramidalt? bortom omskrivningsfonetiken.

referenser:
"KIM IL SUNG INVENTED THE HAMBURGER - YES ALREADY IN 2009!"
Old MacDonald Named a Compound: Branched Enynenynols
Synthesis of Anthropomorphic Molecules:  The NanoPutians
Sect & Cult addiction
refererar till osynliga metavärden AB holding index

Användarvisningsbild
Whey
Inlägg: 108
Blev medlem: mån 20 jun 2016, 17:32
Ort: Stockholm Göteborg Malmö
Kontakt:

Re: Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressrele

Inlägg av Whey » tis 19 sep 2017, 16:58

TT bryter kritiserat avtal
http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... kel=676518

Nu bryter nyhetsbyrån TT:s pressmeddelandetjänst sitt kritiserade pr-avtal med den scientologiska internationella lobbyorganisationen Kommittén för mänskliga rättigheter.

– Vi gjorde inte tillräcklig research på vad de har skickat ut tidigare. Och det borde vi har gjort. Vi var slarviga, säger Jonas Eriksson, TT:s vd och chefredaktör till Kulturnytt.
Slarviga är väl ändå ett under ord. I bästa fall djupt okunniga och Nonchalanta!

Att sälja ut TT's renommé är vad det handlar om och vad de också har tagit betalt för. Annars hade man lagt verksamheten på en annan domän och sluppit den naturliga sammanblandningen som kommer sig ur kärnan att ha scientolog material på sina egna servrar. Vilket varit mycket enkelt till att börja med.


http://docplayer.se/2824860-Och-valutab ... -1988.html
Om Scientologi Maffian

Det var inte länge sedan en del arbetare tvingades ta scientologi kurser på jobbet
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22646860.ab
http://www.byggnadsarbetaren.se/2016/04 ... -rorelsen/
Jävla konstigt och desperat sätt att ragga medlemmar på

http://www.aftonbladet.se/tagg/804387bc ... e8fdb7cc7e

KMR som TT sålde ut sig till kritiserar inte Scientologi kvackarnas höga dödlighet i självmord etc
http://whyweprotest.wikia.com/wiki/Scientology_Suicides
http://listverse.com/2015/11/03/10-stra ... ientology/

Eller personer som dött i Scientologikyrkans omsorg
https://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_McPherson

http://www.xenu.net/
fakta om ScientologyScientology Times Magazine
Scientology The Cult of Greed Time

Scientology Reader Digest
Scientology: Anatomy of a Frightening Cult
The shocking story behind one of the most dangerous "religious cults" in America today. By Eugene M. Methvin May, 1980
Scientology: The Sickness Spreads By Eugene M. Methvin Oct 1981

Scientology Nature Magazine
Scientology A growing cult reaches dangerously into the mind

Scientology St Petersburg time / Tampa bay Pulitzer Prize winning article about
When Scientology came to town
The St. Petersburg Times wins the 1980 Pulitzer Prize for National Reporting for its look at Scientology's arrival in Clearwater, Florida. And this was just the beginning.

Kommer TT att citera dessa artiklar nu? En av artiklarna om Scientology belönades med Pulitzer priset. Eller är det andra intressen som driver TT renome försäljnining? Ett perfekt köp för scientologikyrkan som älskar att associeras med fakta, vetenskap och medmänskliga gåvor, mänskliga rättigheter etc men i praktiken verkar åt ett helt annat håll. Läs på TT - Detta är inga nyheter- Det är en nödvändighet för kvackare likt scientology och dess frontgrupper, Narconon, CCHR (KMR), WISE, Able, Dianetik och så vidare

Användarvisningsbild
Whey
Inlägg: 108
Blev medlem: mån 20 jun 2016, 17:32
Ort: Stockholm Göteborg Malmö
Kontakt:

Re: Scientologerna köper TTs trovärdighet för sina pressrele

Inlägg av Whey » tis 19 sep 2017, 21:43

Blev fel i länken i förra inlägget ser jag
http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=6754823
TT:s kritiseras för samarbete med kontroversiell lobbyorganisation

Har fördjupat mig ytterligare i det hela och
Ber att få tacka VOF För insatsen !

https://www.svt.se/kultur/medier/hard-k ... entolog-pr

Hård kritik mot Nyhetsbyrån TT:s förmedling av scientolog-pr
Beskedet om att nyhetsbyrån TT ingått i ett pr-avtal med scientologorganisationen ”Kommittén för mänskliga rättigheter” har väckt starka reaktioner. Nu kritiseras nyhetsbyråns samarbete för att skada förtroendet för den redaktionella nyhetsverksamheten.
– Det går inte att se på något annat sätt än att TT sprider desinformation, säger Peter Olausson, ordförande i föreningen Vetenskap och Folkbildning.


Tackar och bockar djupt för den insatsen!

Scientologerna via KMR Kanske tycker att ...
Vi skulle förbjuda sjukhus, för rent statistiskt så dör det många människor på sjukhus, visst det går enkelt att bevisa, liksom många andra klipp och klistra tillämpade logik snuttar. Scientologikyrkan själva är världsmästare på just detta. Men när Washington post skriver om Scientology copy paste så bokstaverar de bara hur djupt obildad Scientologins brutala beskrivning av verkligheten egentligen är. För Scientologerna är verkligen huvudlösa. Ibland talar missarna i Photoshop mer än vad Kvackarna vill. Men visst är det talande huvudlöshet som fyller salongerna när Scientologin står för budskapet i reklamen.
Bild
Alla samband mellan KMR & Scientologerna är väl bara rena tillfälligheter. Lika tillfälliga som när Janne Larsson sitter och pepprar sönder myndigheter med begäran om öppenhet från Snöbollsgränd 22. och vill ha mer insyn utifrån sin lägenheten på nedre botten. Om frugan Karin är en Scientolog är det naturligtvis bara en ren tillfällighet. Det är då en jävla tillfällighet när till och med läkartidningenskriver om dess konsekvenser.

http://www.lakartidningen.se/Functions/ ... cleId=7601
Vetenskapsjournalist Vanna Beckman

Den sataniska terror som Scientologerna kan utsätta sina kritiker för vittnar allför många journalister om. Dödshot, mordförsök etc. The Scandal of Scientology av Paulette Cooper som länge förföljdes av kyrkan på grund av att hon var journalist och skrev fakta om Scientology. Det är scientology i ett nötskal. När kommer KRM att kritisera detta brott mot de mänskliga rättigheterna?

När kommer KMR att skriva om hur Scientology personligen ledda av L Ron Hubbard via mellanhänder planterade bevis och utnyttjade FBI för att undersöka Paulette Coopers påstådda bombhot? osv. Målet var att förstöra alla hennes möjligheter i livet. Paulette kom ensam till USA och hennes föräldrar mördades i Auschwitz så hon gillade inte auktoritära ideologier och skrev sanningen om dem.
Bild
Paulettes första dag i det stora landet USA som adopterad, hon visste inte vad som väntade

Det är sådana Scientology vill tysta med sin dödliga ideologi, varför skriver inte KMR om det helvete som Scientology skapade för Paulette Cooper?
KMR behöver ingen presstjänst för detta. Svara på frågan ....!

Kan vi få KMR att sätta sig in i detta ärende nu?
Kommer KMR's nya presstjänst att kommentera censurhelvetet scientologi? Hur Scientologi gjort sig kända för att kväva mänskliga rättigheter? Eller kommer Scientology via sina tentakler välja att försöka tysta sina kritiker och i övrigt bara prata om allt annat. Fakta ligger på bordet.

Varför hatar Scientologer sanningen?

Skriv svar