Årets förvillare 2009 - citat

Diskutera sådant som rör föreningen Vetenskap och Folkbildning eller den skeptiska rörelsen i allmänhet.
Låst
Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 18:13

Här kommer en lista på citat av Annika Dahlqvist i egenskap av Årets förvillare. PM:a mig om det är något du tycker saknas.

Diskutera gärna citaten i tråden Årets förvillare 2009 - Annika Dahlqvist.

Motiveringen till priset är:
VoF skrev:Till Årets förvillare 2009 utses läkaren Annika Dahlqvist. Skälet är att hon under året uttalat sig på ett särskilt ovederhäftigt sätt om kopplingen mellan kost och sjukdom. Hon har varnat för vaccination mot svininfluensa och i stället förespråkat en omläggning av kosten, helt utan något vetenskapligt stöd. Om hennes råd hade följts skulle influensan ha skördat fler dödsoffer.

Annika Dahlqvist har också spridit egendomliga påståenden om kopplingen mellan kosten och cancer. Den som äter en kost med mycket fett får enligt henne inte cancer, vilket inte bara är okunnigt utan skuldbelägger människor som insjuknar i cancer. Bakom myndigheternas råd ser hon en konspiration av industriintressen. Hon påstår att "etablissemangets" kostråd orsakar cancer och att mammografi därför inte skulle behövas. Ett sådant uttalande riskerar att leda till att kvinnor avstår från mammografi och till att fler fall av bröstcancer inte upptäcks i tid. I stället för att förstå att det ligger diskussioner bakom varje beslut, där fördelar vägs mot nackdelar med de rekommendationer som ges, föredrar Annika Dahlqvist konspirationsteorier.

Som läkare har Annika Dahlqvist ett särskilt ansvar för att arbeta enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Att i stället sprida okunnigt tyckande och direkta felaktigheter är att missbruka sin ställning och det motiverar att hon får utmärkelsen Årets förvillare.
Senast redigerad av 2 calle555, redigerad totalt 0 gång.
Anledning: [quote] kring motiveringen
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 18:24

Dahlqvist om mammografi och cellprovtagning:
Annika Dahlqvist skrev:Jag brukar inte heller gå på mammografi eller cellprovtagning. Dels har jag inte tid, jag är mest ute på resa Sverige runt, dels så känns det som en droppe i havet när man tänker på all sjukdomsframkallande kost och medicinering som industrin förser oss med.
(2009-08-06)
Annika Dahlqvist skrev:Att jag inte ska vaccinera mig är egentligen inte så kontroversiellt. Det är många människor inklusive läkare och forskare som är emot massvaccinationen mot svininfluensan.

Att jag inte mammograferar mig och går på cellprovtagning, det kan jag ju inte ljuga om. Jag har aldrig rekommenderat någon annan att låta bli det. Mitt ord om "urlarvigt" menade jag i relation till de kostråd som kommer från etablissemanget, som orsakar massor av människors sjukdomar och senare död, i både cancer och hjärtkärlsjukdomar.

Först orsakar etablissemangets kostråd cancern, sedan försöker de hitta cancern i tidigt stadium. Det vore bättre att ge nyttiga kostråd, då kanske inte mammografin skulle behövas.
(2009-09-03)

Det senare citatet syftar på en artikel i Aftonbladet, i vilken det bland annat stod:
Aftonbladet skrev:På sin blogg berättar fettdoktorn också att hon aldrig går på mammografier och cellprovs-tagningar. Hon tycker att det är onödigt.

– Det är urlarvigt att hålla på med mammografi och cellprovtagningar när folk dör av felaktiga kostråd medan bara enstaka får bröst- och livmodershalscancer, säger hon.

Eftersom hon följer en diet rik på fett, men fattig på kolhydrater ligger hon heller inte i riskzonen, menar hon:

– Äter man en riktig kost får man inte cancer.
(2009-08-30)
Senast redigerad av 3 calle555, redigerad totalt 0 gång.
Anledning: Lade till Aftonbladet-artikeln.
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 18:27

Om fluors och fluortandkräms giftighet.
Annika Dahlqvist skrev:-Fluor är ett gift för kroppen. Det leder till vävnadsnedbrytning, där urkalkning av skelettet ger mest konsekvenser i ökad frakturrisk.
-Fluor försämrar immunsystemet, kan öka risken för autoimmuna sjukdomar, och kan öka tillväxthastigheten hos cancertumörer. Fluor kan också orsaka skelettcancer.
-Fluor hämmar sköldkörtelns funktion, och kan orsaka hypothyreos typ 2 (försämrad förmåga att tillgodogöra sig sköldkörtelhormon). Även Brom har denna effekt.

Detta var några av uppgifterna jag fick från en sida jag hittade när jag sökte på fluor på Google. Sanningshalten kan jag inte garantera.

Vi ska alltså inte använda fluortandkräm eller fluorsköljvätska, och absolut inte svälja ner något fluor.

När man äter LCHF får man en förbättrad tandhälsa pga mindre kolhydrater. Det är kolhydraterna som tillsammans med bakterier bildar den syra som fräter på tänderna och orsakar tandköttsinflammation och tandlossning. LCHF-ätare behöver inte fluor för att stärka tänderna.

En artikel om Fluor.

Jag har fått mail om att sajten klokast.se är en suspekt sajt med många konstiga påståenden. Jag får väl därför uppmana att ta sajten med en stor nypa salt. I alla fall anser jag att fluor är ett gift i större mängder. Om mängden i tandkräm är giftig vet jag inte, men ju mindre av ett gift borde ju vara desto bättre.
(2009-11-02)


Om tillbakatagande av påståenden om vaccin och fluor.
Annika Dahlqvist skrev:Svininfluensavaccinationen.
Eftersom vaccinet inte är garanterat ofarligt, pga innehåll av kvicksilver och det immunsystemstimulerande ämnet skvalen, så anser jag att ingen ska behöva vaccinera sig av hänsyn till andra. All vaccination mot svininfluensa bör vara helt frivillig.

Att vaccinera bort ett influensavirus i befolkningen tror jag inte på. Ett virus som en gång har kommit, kommer säkert tillbaka igen. Vi måste förr eller senare skaffa oss egna antikroppar mot viruset eftersom vaccinantikropparna räcker högst ett år. Den som tror att den får ett kvarvarande skydd mot viruset av vaccin kan vaccinera sig. Den som tror att vi får ett bättre skydd av att få influensan får låta bli att vaccinera sig.
Vi LCHF-are har märkt att vi får färre och lindrigare virusinfektioner, vilket skulle tala för mindre risk för, och lindrigare, influensa. Jag har fått enstaka rapporter från lchf-are som fått, även svår, influensa. Dock har jag inte sett något om någon lchf-are som har dött av influensan.

Konspirationsteorin om att ett vaccinföretag har tillverkat svininfluensaviruset i ett laboratorium kommer av en uppgift, som jag inte har sett dementerad, att viruset skulle bestå av en kombination av svininfluensa, fågelinfluensa och säsongsinfluensa. Jag tyckte att det lät så osannolikt att detta skulle kunna uppstå naturligt att jag trodde att det var kunstruerat. Men det är jag beredd att backa ifrån.
Att jag påstod att virus inte kan blanda sina genmaterial tar jag tillbaka.

Fluor och tandhälsa.
Det står utom allt tvivel att vi får en förbättrad tandhälsa av LCHF. Det är total rapportering från lchf-arna. Vi kan säkert få tandrotsinfektion i gamla trasiga tänder, men vi får ingen ny vanlig karies och tandköttsinflammation och tandlossning. Detta stämmer med utgrävningar efter jägarfolk och Weston A Prize´s undersökningar under hans resor bland urbefolkningar.

Därför anser jag att det är onödigt att använda fluortandkräm om man äter LCHF. De som fortsätter med mer än minimalt av kolhydrater kan med fördel fortsätta med fluor i tandkrämen.
Fluor är ett gift. Det ger urkalkning av skelettet hos boskap som får fluorhaltigt vatten. Det är misstänkt cancerframkallande.
(2009-11-08)
Annika Dahlqvist skrev:Många har sagt och skrivit att jag som känd läkare inte bör säga och skriva att jag tror att vaccinfabrikant/er har tillverkat det nya svininfluensaviruset i laboratorium och sedan spritt det över jorden. Detta för att tjäna pengar på vaccinförsäljning.

Jag gör nu därför en ny pudel. Jag kommer inte mera att säga och skriva detta, förrän jag har sett bevis på att det förhåller sig så.
(2009-11-23)
Senast redigerad av 2 devadatta, redigerad totalt 0 gång.
Anledning: lade till överst om fluor
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 18:38

Om kolhydrater, kost och cancer:
[url=http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/ister_r%C3%A4ddningen_f%C3%B6r_folkh%C3%A4lsan#comment-1215083245000]Annika Dahlqvist[/url] ([url=http://www.webcitation.org/5urs9wAMU]arkiv[/url]) skrev:Det vi först ska tänka på är vilken kost som määniskan har ätit under evolutionen. Det var i stor utsträckning rött kött, och då existerade ingen cancer, och ingen hjärtsjukdom. Mejeriprodukter har människan ätit under 10000 år utan dessa sjukdomar. Margarin och andra livsmedelsindustriprodukter har människan ätit i hundra år och under den tiden har cancer och hjärtsjukdom exploderat.
(2008-07-03)
Annika Dahlqvist skrev:Att lågkolhydrat minskar risken för cancer ser man tex på att hos inuiterna var cancer en okänd sjukdom innan den västerländska kosten kom dit.
(2008-02-17)
Annika Dahlqvist skrev:Bland inuiter och samer, på sin ursprungliga kost, uppstod ingen cancer.
(2009-09-03)
Annika Dahlqvist skrev:Kan naturlig kost ge cancer och hjärtsjukdom?

Ulf Bohman, SLV, påstår det i en artikel i Nyhetskanalen.se

Svaret är NEJ!

En arts naturliga ursprungliga föda kan inte orsaka sjukdom. Se på växter och vilda djur. Om de får onaturlig föda så dör de. Detsamma gör människorna, på lång sikt.

Naturligt fett, med sitt innehåll av mättat fett, är det rätta fettet för oss att äta. Våra förfäder på savannen i Afrika utvecklades på fettrik animalisk föda, från gräsbetande djur.

Om det röda köttet och animaliska fettet mot förmodan skulle orsaka oss cancer och andra sjukdomar så måste det bero på att djuren fått fel föda.

Däremot är de onaturliga fetterna från margariner felaktiga för våra cellmembraner, och gör att dessa får ett försämrat försvar mot cancerframkallande ämnen. Detsamma gäller omega-6-fetterna från majs-, solros- och tistelolja. Omega-6-fetter försämrar cellernas försvar mot cancer.

Om man har fått cancer så kan dess celler bara förbränna socker, de kan inte förbränna fett.
Margarin, omega-6-olja och kolhydrater orsakar alltså, och göder, cancerceller.

Hjärtsjukdom är en inflammatoriskt orsakad sjukdom. Det är inflammationshärdar i artärväggarna som blir kärlförkalkningar. Dessa förkalkningshärdar blir såriga och det fastnar blodplättar på såren, vilket blir till blodproppar, vilket ger hjärtinfarkter.
Dessa inflammationer orsakas av onaturligt fett, omega-6-oljor, högt blodsocker och högt blodinsulin. Det vill säga alla ingredienser och orsaker av den av Livsmedelsverket rekommenderade kosten.
(2009-01-26)
Annika Dahlqvist skrev:Moa, Cancerpatienter behöver mycket näring då de har en tärande sjukdom. Grönsaker, frukt och motion innehåller ingen näring som bygger kroppen. Det är protein och fett som behövs för att bygga och reparera kroppen. Detta har inte onkologerna fått lära sig, de är lika vilseledda som alla andra läkare.
(2009-08-07)
Annika Dahlqvist skrev:Kolhydrater orsakar cancer
(2009-02-16)
Annika Dahlqvist skrev:Vad gäller cancer så är det en logisk tankegång att om vi äter en naturlig kost, så fri som möjligt från industriella kemiska tillsatser och produkter som margarin och omega-6-oljor, så har vi en bättre förutsättning att slippa cancer, som troligen induceras av giftig mat.
[...]
Och omega-3 och D-vitamintillskott och/eller sol hjälper LCHF att skydda mot svininfluensa.
(2009-08-30)
Senast redigerad av 5 devadatta, redigerad totalt 0 gång.
Anledning: lade till inuitcitat
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 18:47

Om att den nya influensaviruset är tillverkat av människor. *

Dahlqvist backade senare från vissa av dessa uttalanden.
Annika Dahlqvist skrev:Som ni förstår så får jag många mail om influensan och vaccinationen. En del av dem innehåller uppgifter om hur det nya svininfluensaviruset och vaccinet kom till. Detta virus består av genmaterial från säsongsinfluensa-, svininfluensa- och fågelinfluensavirus. Virus kan inte i naturen blanda sig på detta sätt. Virus kan mutera, men de har ingen sexuell förökning som kan blanda genmaterial. Detta innebär att det nya viruset är tillverkat i laboratorium, sannolikt av läkemedelsföretag. Sedan planterar de viruset på strategiska ställen i världen så att det utbryter epidemier. Sedan kan fabrikanterna förmå sina kontakter i WHO att utfärda pandemiförklaring. De aningslösa politikerna i världens länder drar på med massvaccination av befolkningen. Vaccinfabrikanterna tjänar många miljarder pengar på alltihop, med ganska låga insatser.
(2009-10-22)

Och sedan i kommentarerna till ovanstående inlägg:
Annika D skrev:Jessica, Det är tydligen ingenting som vetenskapen känner till att virus kan blanda sina genmaterial i kroppen. Det är bara något som du har fantiserat ihop.
Annika D skrev:Ja jag är ju inte någon specialist på detta med virus. Jag tyckte att det lät troligt att ett läkemedelsföretag har konstruerat hela apparaten. Hur skulle fågel-, svin- och säsongsinfluensavirus råka hitta varann i en cell och slå sig ihop?
Vi får väl se om någon riktig specialist kan vederlägga anklagelserna så ska jag radera hela inlägget.
Annika D skrev:Donkey, Jag tror inte att vaccinföretaget har menat att vaccinet ska vara avsiktligt farligt. Det är vi som tror att det är riskabelt. Att muta eller hota ett antal personer till att hålla tyst tror jag inte är några problem. Jag tror inte att läkemedelsföretagen anger varann, de har nog en kollegial sammanhållning. Tjänster och gentjänster. Medvetenskap, Jag tror att det är mera sannolikt att fågel- svin- och säsongsinfluensa träffas i ett lab än i en gris.
Annika D skrev:Ja, en fråga är tydligen om virus kan blanda sina genuppsättningar eller inte. Jag fick uppfattningen att de inte kunde det, men sen påstods det att de kunde det. Var läser man bäst om detta? (Det är inte ens säkert att de visste detta när jag läste grundkursen i virologi på 70-talet?) I vilket fall tycker jag att det låter osannolikt att tre speciella virusar ska träffas i en gris och beblanda sina genuppsättningar. Det låter troligare i ett lab. Men jag är beredd att ta tillbaka det om någon trovärdig person övertygar mig.
Annika D skrev:medvetenskap, Det är för mycket konstigheter i detta för att det ska kännas troligt, patent som har tagits i förskott osv. Nåväl, det vi har att ta ställning till i nuläget är om vi ska vaccinera oss eller inte, och det får var och en bedöma för sig. Eventuella planteringar av influensa eller inte får väl en juridisk undersökning visa senare.
Annika D skrev:Pekka, det låter ju väldigt anmärkningsvärt när ett vaccinföretag tar patent på en virus spom det sedan tillverkar vaccinet för när det blir pandemi av det, som på beställning.
Annika D skrev:Leifen, Att influensavirus kan spridas mella olika arter har jag inte ifrågasatt. Men det är att det nya viruset är en blandning av svininfluensa, fågelinfluensa och säsongsinfluensa, som jag tycker låter osannolikt att det har kunnat uppstå i naturen. Mera synpunkter om det? Är den uppgiften, om genblandning, rätt eller fel?
Annika D skrev:Jag tycker att det låter egendomligt med genblandning av fågel-, svin- och humaninfluensavirus. Jag tycker att vaccinfabrikanterna får tåla att jag misstänker dem för att ha konstruerat och planterat ut viruset för att få sälja mycket vaccin.
Annika D skrev:Jag kan säga att jag reserverar mig med att jag inte är någon expert på virus, men att jag ändå tycker att det låter egendomligt med denna genblandning av olika patologiska virusar. Som på beställning av vaccinföretagen.
* I skrivande stund är denna länk inte tillgänglig. Ovanstående citat kommer från Google Cache. ("Det här är Googles cachelagrade version av http://blogg.passagen.se/dahlqvistannik ... influensan. Det här är en ögonblicksbild av hur sidan såg ut den 24 dec 2009 01:58:42 GMT.")
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 18:49

Om att hon står bakom att LCHF-dieten skyddar mot den nya influensan:

Bild

Tekniskt sett står hon framför...


Hon publicerade ett förtydligande på sin blogg samma dag:
[url=http://www.webcitation.org/5o6Pg6IZs]Annika Dahlqvist 30 aug kl 12:27, 2009[/url] ([url=http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/min_diet_skyddar_mot_svininfluensan]arkiv[/url]) skrev:Vi är naturligtvis inte garanterade mot vare sig svininfluensa eller andra infektioner. Det jag menar är att vi lchf-are har den gemensamma erfarenheten att vi blir avsevärt mindre sjuka i infektionssjukdomar sedan vi övergick till lchf.
Senast redigerad av 1 calle555, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: Lade till Annikas förtydligande
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 19:19

INDIREKT citat om vetenskapligt stöd:
Sundsvalls Tidning skrev:Hon medger samtidigt utan omsvep att kost med lite kolhydrater och mycket fett (LCHF), helst animaliskt, faktiskt ger bättre immunförsvar. Att det saknas vetenskapligt stöd för påståendet är inte relevant, enligt Annika Dahlqvist. Hon framhåller istället beprövad erfarenhet som stöd.
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 23:15

Om faran med att vaccinera sig:
Annika Dahlqvist skrev:Riskerna av influensan visar sig direkt i form av komplikationer och död, men biverkningar av vaccinet kan uppstå senare i former som man inte direkt kan härleda till vaccinet.

Själv känner jag instinktivt att jag tror mera på naturen och naturlig kost, osprutat är bäst.
(2009-08-21)
Annika Dahlqvist skrev:Smittskyddsintitutet säger att minst 80% bör vaccinera sig om vi ska få en bra vaccinationstäcknng.
Jag tycker att det är bättre om betydligt färre vaccinerar sig. Då får vi människor kvar som kan ta hand om de som får influensa, resp de som ev blir vaccinationsskadade.
(2009-10-21)
Annika Dahlqvist skrev:Pekka och fetsmart [en annan kommentator], Jag menar att om alla vaccinerar sig och det blir mycket vaccinationsskador så blir det problem för samhället. Om ingen vaccinerar sig och det blir mycket influensa kan det bli problem för samhället.
Om några vaccinerar sig och andra inte så blir det en kompromiss som kan bli mera hanterbar. Det var bara en tanke.
(2009-10-21)
Annika Dahlqvist skrev:Nyttan av massvaccinationen är åtminstone, ekonomiskt sett, för vaccinfabrikanten...
Huruvida den är till nytta för någon annan återstår att se.
Möjliga skador kan även vara svåra att uppskatta, såsom uppkomst av autoimmuna sjukdomar som reumatism, MS, psoriasis, Guillain-Barré etc, pga inverkan av det immunsystemstimulerande ämnet skvalen.
(2009-10-21)
Annika Dahlqvist skrev:Q, Om svininfluensan verkligen blir en farsot med hög dödlighet så blir läget helt annat och man får ta upp diskussionen igen, men som det nu är: Ingen farsot, så kan vi med fördel avstå från vaccination.
(2009-10-07)
Annika Dahlqvist skrev:Jag tycker inte att det behövs någon forskning som visar att Skvalen orsakar autoimmuna sjukdomar. Jag tycker att om man går in och pular med immunsystemet så ska man har forskning som visar att det INTE orsakar immunsystemsjukdomar. Eller hur?
(2009-10-21)
Annika Dahlqvist skrev:Medvetenskap, Jag anser att influensavirus har blivit ett naturligt inslag hos mänskligheten numera. Jag tror att friska människor med rätt kost klarar av influensa och skaffar sig livslång immunitet mot det aktuella viruset. Jag tycker att det är onaturligt att hålla på och vaccinera mänskligheten mot alla nya virusar som dyker upp.
(2009-09-04)
Annika Dahlqvist skrev:Jag säger att vaccinering kan vara lika farligt som influensan.
(2009-09-01)
Annika Dahlqvist skrev:Jag anser inte att friska 20-30-åringar ska rekommenderas att vaccinera sig. De bör skaffa sig ett livslångt skydd mot influensan genom att utsättas för viruset.
[...]
Det är troligen lika stor risk för att bli svårt sjuk och dö av vaccinet som av influensan.
(2009-09-02)
Annika Dahlqvist skrev:Martina, I ett annat inlägg så skrev jag att jag inte är emot vaccin mot polio, stelkramp och difteri. De andra barnvaccinationerna är mera tveksamma, och influensavaccination till unga friska välnärda(LCHF), tycker jag är överloppsgärning minst sagt.
(2009-08-26)

Tack till Inquito.
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 23:34

Om alternativ till vaccin:
Annika Dahlqvist skrev:Då har vi flera sätt att skydda mot/bota influensa: LCHF, D-vitamin, Kolloidalt silver.
Flera tips, eller räcker det?
(2009-08-09)
Annika Dahlqvist skrev:Jag berättar att vi som äter LCHF har märkt att vi har fått ett mycket bättre infektionsförsvar, och om vi förutom kosten tar tillskott av omega-3 och D-vitamin, som stärker infektionsförsvaret, så borde vi stå oss bra vid influensaepidemi. Om vi blir smittade så bör vi få en lindrig variant av sjukdomen.
[...]
Jag rekommenderar människorna att äta LCHF, med naturliga oförorenade råvaror. Inte margariner (som Becel och Milda etc) och omega-6-oljor (majsolja, solrosoja etc), utan naturligt fett som i smör, Bregott, ost och grädde, fett kött och fet fisk, samt nötter, avocado och ekologiskt kokosfett. Tillägg av infektionsförsvarsstärkande omega-3 och D-vitamin. Då kan de, efter eget val, avstå från vaccination mot svininfluensa.
De som fortsätter att äta lågfett, med margariner och matoljor, och högkolhydratkost, och på så sätt försämrar sitt infektionsförsvar kanske har nytta av vaccination.
(2009-08-20)

Annika Dahlqvist är med i TV4 Nyhetsmorgon 2009-09-01 och talar om att folk som äter LCHF-dieten får färre infektionssjukdomar och att man kan dra konsekvensen att det därmed lindrar eller ger skydd mot influensa.
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » tis 29 dec 2009, 23:36

Om alla sjukdomar som LCHF ska vara bra mot:
Annika Dahlqvist skrev:I "Primärvårdens Nyheter" denna vecka läser jag en krönika av Göran Sjönell, om de svåra "obegripliga" sjukdomarna, som sjukvården inte har någon bot emot. Fibromyalgi, Kroniskt trötthetssyndrom, IBS(tarmkatarr), etc. Lindrande mediciner har liten eller ingen effekt, eller bara biverkningar.

Jag blev själv befriad från min fibromyalgi, trötthet och IBS sedan jag övergått från fettsnål kost till LCHF -04. Jag har sedan under mina föreläsningsturnéer träffat hundratals personer som förbättrats eller befriats från fibromyalgi, trötthet och nedstämdhet efter övergång från lågfett, med margariner och omega-6-oljor, till LCHF med smör.

Varför vill/vågar inte vården rekommendera patienterna att prova LCHF-kost mot sina besvär? Kanske för att de riskerar hårda straff med avsked el dyl om de nämner ordet LCHF?
De kanske skulle kunna viska, under tysthetslöfte?

(Detsamma gäller Diabetes t2, svängande blodsocker vid t1D, metabola syndromet, tandproblematik, ledinflammationer, artros, allergier, astma, eksem, psoriasis mm)
(2009-11-27)
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Användarvisningsbild
devadatta
Forumadministratör
Inlägg: 8720
Blev medlem: tis 27 mar 2007, 21:35

Re: Årets förvillare 2009 - citat

Inlägg av devadatta » ons 06 jan 2010, 04:50

Citat EFTER utmärkelsen som Årets förvillare 2009. Detta har INTE legat till grund till varför hon fick priset.
Annika Dahlqvist skrev:Skolmedicinen som den fungerar nu verkar till största delen som sjukdomsbevarare. Den visar ett nåstan obefintligt intresse för kostens inverkan på hälsan, och i stället föreskrivs tilltagande mängder av läkemedel, med tilltagande problem med biverkningar och interaktioner.
Vetenskap - det är roligt för att det är sant!

Låst