Gör din röst hörd! Forskning om politiska attityder

Diskutera allmänt om vetenskap, pseudovetenskap och folkbildning, t.ex. vetenskapsteori eller forskningspolitik.
Samantha
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 17 apr 2015, 17:49

Gör din röst hörd! Forskning om politiska attityder

Inlägg av Samantha » fre 17 apr 2015, 18:08

Hej!

Jag och en kollega utför en studie vid Lunds Universitet, som kartlägger vilka politiska attityder och världsåskådningar som finns i Sverige idag. Vi vill gärna nå ut till så många som möjligt, så att alla får komma till tals. Deltagandet är anonymt och tar ca 10 minuter. Om du väljer att delta kommer du att få kortfattad information om studiens syfte och några vetenskapliga referenser efteråt, så att du kan läsa vidare om du är intresserad.

Du finner undersökningen här:

https://www.psychsurveys.org/artur/attityder

Användarvisningsbild
Anders
Inlägg: 11010
Blev medlem: tor 02 dec 2004, 15:54
Ort: Stockholm

Re: Gör din röst hörd! Forskning om politiska attityder

Inlägg av Anders » ons 22 apr 2015, 22:48

Fråga 5 på sista sidan innehåll inget val för ingen religion. Det är en brist.
Maskirovka är en rysk militärteknisk term för metoder, verktyg, utrustning, med mera, som skall vilseleda en fiende i händelse av en konfliktsituation

Användarvisningsbild
Migi
Inlägg: 374
Blev medlem: ons 15 apr 2015, 13:02
Ort: Mälarens lås

Re: Gör din röst hörd! Forskning om politiska attityder

Inlägg av Migi » sön 03 maj 2015, 08:27

Fråga 18 blandade inte bara ihop företag, religion och stat, den verkade utesluta skillnader mellan stora och små företag.

Dels är framgångsrika stora företag uppdelade i massa små självständiga enheter för att göra dem flexiblare. Dels så kan ett företag mycket väl göra radikala förändringar utan att resten av samhället behöver påverkas i stort. Ett företag kan även påverka resten av samhället småradikalt trots att de fortfarande gör samma sak som förr på samma sätt. T.ex. en bordstillverkare som plötsligt kommer över billigare råvaror varpå priset på bord sjunker utan att resten av samhället vet exakt varför.

Det är bara om man skulle ha ett typ korporativistiskt samhälle där Microsoft och Sony måste komma överens med varandra och alla andra innan de släpper sin nya konsoll. :wink:

Skriv svar