Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Diskutera sociologi, historia, religionsvetenskap, ekonomi, språk, statsvetenskap o.s.v. ur ett vetenskapligt perspektiv.

Vem mördade president John F Kennedy

Lee Harvey Oswald ensam
55
67%
Lee Harvey Oswald + konspiratörer
8
10%
Inrikes konspiratörer
5
6%
Utrikes konspiratörer
0
Inga röster
Annat alternativ
1
1%
Har ingen uppfattning
13
16%
 
Antal röster: 82

manifesto
Inlägg: 11154
Blev medlem: ons 24 dec 2008, 22:10
Ort: Stockholm

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av manifesto » ons 03 jul 2019, 21:57

Till dig som fortfarande till äventyrs tror att den medicinska bevisningen inte är manipulerad/fabricerad:


1. JFK’s fördes under vapenhot ut från Parkland trots att det stred mot gällande lagstiftning att göra så innan en forensisk obduktion genomfördes = förstörande av bevis, broken chain of custody, ...

2. Obduktionen genomfördes istället på ett militärt sjukhus och av militär personal som stod under direkt order av (okända) militära överordnade medans obduktionen genomfördes.

3. Efter det att den anklagade mördaren, Lee Harvey Oswald, mördades (tystades) så brände chefsobducenten, James Humes, sina originalanteckningar och första ’draft’ av obduktionsrapporten hemma i den öppna spisen.

4. När obducenten, Pierre Finck, avslutade obduktionen och skulle lämna obduktionssalen, upptäckte han att alla hans anteckningar och diagram var borta, att någon hade stulit dem.

5. När obducenten, James Humes, skrev sin slutgiltiga obduktionsrapport så hade han inte tillgång till röntgenplåtarna.

6. När obducenten, James Humes, hördes av WC och instruerade den forensiska tecknaren, Rydberg, att åskådliggöra huvudskadorna så hade han inte tillgång till röntgenplåtarna.

7. När obducenten, James Humes, skrev sin rapport och senare hördes av WC så fick han inte titta på Zapruderfilmen, utan gick istället på (okända) nyhetsrapporter när han förklarade att kulan måste ha avlossats bakifrån bl.a. eftersom JFK’s huvud kastades framåt när det träffades av en inkommande kula = bakifrån.

8. Att obducenternas placering av ingångshålet omöjligt kan ha orsakat JFK’s huvudskador om inte skytten låg gömd i limons bagageutrymme.

9. Att dåvarande justitieministern (Clark) initierade en medicinsk panel för att på nytt granska röntgenbilderna eftersom Josiah Thompson i sin bok ”Six Seconds in Dallas” visar att obducenternas placering av ingångshålet längst ner i höger bakhuvud omöjligt går att förena med JFK’s huvudskador och att sagda panel nu såg att ingångshålet istället var förlagt högst upp i samma höger bakhuvud ca 10 cm ovanför och 2 cm till vänster om obducenternas ingångshål.

10. Att obducenterna vid tiden för den nya medicinska panelens överläggningar fick titta på röntgenbilderna igen och då i väsentliga drag bekräftade sina ursprungliga observationer = ingångshål längst ner i höger bakhuvud, ett ca 4 cm brett fragmentstråk längst ner i höger bakhuvud. Något som inte syns i de officiella röntgenplåtarna där samma ingångshål och fragmentsråk är beläget högst upp i samma höger bakhuvud.

11. Att obducenten, Pierre Finck, under rättegången mot Clay Shaw vittnade om att obducenterna stod under direkt befäl från överordnade och bl.a. fick order om att inte ’probe’ kulhålet i ryggen för möjlig kulbana genom kroppen.

12. Att obducenterna påstår att de inte konsulterade ansvariga läkare i Parkland i samband med obduktionen och därmed inte upptäckte kulhålet i halsen på grund av trakeotomin som genomfördes i Parkland för att ge patienten syre.

13. Att samtliga närvarande (militär) före- under och direkt efter obduktionen i Bethesda belades med munkavle och med hot om krigsrätt om de trots yppade något om incidenten.

14. Att det enligt ARRB (1994) genomfördes TVÅ obduktioner av TVÅ hjärnor av TVÅ något olika obduktionsteam med en veckas mellanrum.

15. Att ett stort antal obduktionsfotografier, benskärvor, vävnadsprover, kulfragment, hjärnan, etc, ... på okänt sätt inte längre finns kvar i arkivet.

16. Att de forensiska fotografer som var inblandade varken känner igen innehållet i det kvarvarande fotografierna eller den film som användes när fotografierna togs.

17. Att obducenten, J. Thornton Boswell’s anteckningar och diagram gjorda under obduktionen överlevde Humes pyromani och som visar en dramatiskt större huvudskada än den återgiven av kollegan, James Humes. Den sträcker sig ända ner till EOP långt ner i nackbenet, och upp ca 17 cm nästan fram till pannbenbenet, där Humes version var endast 13 cm från en bit in i nackbenet och framåt uppåt till hälften av parietal bone. Utöver det här så sträckte sig Boswells version en bra bit över till vänster sida , 6 cm.

18. Att det således finns TRE varianter på JFK’s huvudskador: Humes, Boswells och Clark/HSCA’s.

19. Att nästan samtliga ca 45 vittnesmål från tre sjukhus och två federala säkerhetstjänster från kunnigt yrkesfolk och som observerade/hanterade JFK’s huvudskador på mycket nära håll, rapporterade en stor huvudskada som inkluderade ett stort område i höger bakhuvud inklusive delar av nackbenet. En skada som INTE syns i de officiella röntgenbilderna eller obduktionsfotografierna.

20. Att någon (okänd) ljög för HSCA’s medicinska panel om att samtliga i personalen på Bethesda konfirmerade innehållet i röntgenplåtarna och obduktionsfotografierna och därpå hemligstämplade samma vittnesmål under 50 år. Något som uppdagades av ARRB nästan 20 år senare när samma vittnesmål avhemligades. Endast ett av de ca 25 vittnesmålen gick att förena med sagda innehåll.

21. Att det våldsamma huvudkastet snett bakåt blev känt av den breda amerikanska allmänheten först när en piratkopia av Zapruderfilmen visades i Good Night America, ca 12 år senare, 1975.

22. Att medlemmar av media ljög om vad som syns i samma Zapruderfilmen. Huvudkast framåt (inte bakåt). LIFE hävdar att JFK vänder sig helt om och träffas i halsen av ett skott avlossat ... bakifrån, trots att samma LIFE vid tiden äger Zapruderfilmen och som INTE visar en JFK som vänder sig helt om någonstans på Elm Street.

23. Att utredningarna viftar bort alla vittnesmål om skott avlossade framifrån trots att majoriteten av de som tillfrågas och anger riktning anger just riktning framifrån.

Stannar där för nu ...


Om inte den forensiska medicinska bevisningen är manipulerad/fabricerad så återstår en helt okänd form av kollektiv psykos. Som verkar över stora avstånd och där en osynlig hand tycks styra innehållet i psykoserna på ett sätt som tycks nästan magiskt för den oinvigde.

Då frågar vi en av de invigda, trådens delfiska orakel.

Vad säger gudarna?
Senast redigerad av 5 manifesto, redigerad totalt 0 gång.
War is peace.

manifesto
Inlägg: 11154
Blev medlem: ons 24 dec 2008, 22:10
Ort: Stockholm

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av manifesto » ons 03 jul 2019, 21:58

DK skrev:
ons 03 jul 2019, 20:51
Dûrion Annûndil skrev:
ons 03 jul 2019, 20:18
DK skrev:
ons 03 jul 2019, 16:50
Nej vad jag säger har uppenbarligen inte nått fram.
Det kommer heller aldrig att nå fram. Den här tråden är bara en anslagstavla för konspirationsteoretikern, så låt saken bero. :wink:
Du har så klart rätt, ibland behöver man någon annan som säger till när det är dags att ge upp, så tack :)
Så ser det ut när två inbitna s.k. skeptiker biter i gräset. De dunkar varandra i ryggen förvissade om sitt upphöjda Majestät.

Nästan lite ruggigt att ta del av så här framåt kvällen när det mörknar ute.
War is peace.

manifesto
Inlägg: 11154
Blev medlem: ons 24 dec 2008, 22:10
Ort: Stockholm

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av manifesto » tor 04 jul 2019, 23:31

Förtydligande:
  • 10. Att obducenterna vid tiden för den nya medicinska panelens överläggningar fick titta på röntgenbilderna igen och då i väsentliga drag bekräftade sina ursprungliga observationer = ingångshål längst ner i höger bakhuvud, ett ca 4 cm brett fragmentstråk längst ner i höger bakhuvud. Något som inte syns i de officiella röntgenplåtarna där samma ingångshål och fragmentsråk är beläget högst upp i samma höger bakhuvud.
Dvs, Clark’s medicinska panel fick inte studera röntgenplåtarna och obduktionsfotografierna tillsammans med obducenterna eller ens diskutera sina respektive iakttagelser med dessa.

Givet de dramatiska olikheterna i respektive analys så går det inte att dra någon annan slutsats än att de två teamen fick studera TVÅ OLIKA uppsättningar bilder, där obducenterna fick studera originalbilderna vs. Clark’s panel som fick studera manipulerade/fabricerade diton = de som idag finns arkiverade i NARA som varandes originalen.

- Obducenterna: Ingångshålet längst ner i höger bakhuvud några millimeter ovanför- och 2,5 cm till höger om EOP och med dimensionerna 6 x 12 millimeter.

- Clark/HSCA: Ingångshålet högst upp i höger bakhuvud ca 12 cm ovanför- och 0,5 cm till höger om EOP och med dimesionen 6 mm i diameter.


Obducenterna: Den stora huvudskadan sträcker sig ner i höger bakhuvud och inkluderar delar av nackbenet.

Clark/HSCA: Den stora huvudskadan finns i höger gässa men inte i bakhuvudet och i synnerhet inte i nackbenet.


Obducenterna: Ett ca 4 cm brett fragmentstråk längst ner i skallen från ett ingångshål längst ner i bakhuvudet och som sträcker sig framåt/uppåt.

Clark/HSCA: Ett ca 4 cm brett fragmentstråk högst upp i skallen ca 3 cm ovanför ett ingångshål högst upp i bakhuvudet och som sträcker sig framåt.


Obducenterna: Ser inget tunt skivformat metallfragment i röntgenbilderna med måttet 6,5 mm i diameter högst upp i bakhuvudet på kraniets utsida.

Clark/HSCA: Ser ett tunt skivformat metallfragment med måttet 6,5 mm i diameter ca 2 cm nedanför det ingångshål högst upp i bakhuvudet som de menar är synligt i samma röntgenbilder (lyser som en lykta).


Givet att båda teamen bestod av seniora patologer som även undervisade i ämnet så kan de här dramatiska skillnaderna i observationer inte förklaras med bristande kompetens. Den enda rimliga förklaringen är att de själva ovetandes studerade två olika uppsättningar material.

- Obducenterna studerade originalen.

- Clark’s och senare även HSCA’s medicinska panel studerade sig själva ovetandes, manipulerade/fabricerade diton.
War is peace.

Användarvisningsbild
Hans S
Inlägg: 1658
Blev medlem: mån 26 okt 2009, 21:26
Ort: Utrikes

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av Hans S » fre 05 jul 2019, 13:00

manifesto skrev:
ons 03 jul 2019, 21:58
DK skrev:
ons 03 jul 2019, 20:51
Dûrion Annûndil skrev:
ons 03 jul 2019, 20:18
Det kommer heller aldrig att nå fram. Den här tråden är bara en anslagstavla för konspirationsteoretikern, så låt saken bero. :wink:
Du har så klart rätt, ibland behöver man någon annan som säger till när det är dags att ge upp, så tack :)
Så ser det ut när två inbitna s.k. skeptiker biter i gräset. De dunkar varandra i ryggen förvissade om sitt upphöjda Majestät.

Nästan lite ruggigt att ta del av så här framåt kvällen när det mörknar ute.
Och skotten var verkligen så svåra?

Att folk inte orkar tjafsa med dig är inte samma sak som att du har rätt.

Ha en lysande helg.

MVH

Hans
Detta innefattar inte X eller Y.

manifesto
Inlägg: 11154
Blev medlem: ons 24 dec 2008, 22:10
Ort: Stockholm

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av manifesto » fre 05 jul 2019, 21:50

Hans S skrev:
fre 05 jul 2019, 13:00
manifesto skrev:
ons 03 jul 2019, 21:58
DK skrev:
ons 03 jul 2019, 20:51


Du har så klart rätt, ibland behöver man någon annan som säger till när det är dags att ge upp, så tack :)
Så ser det ut när två inbitna s.k. skeptiker biter i gräset. De dunkar varandra i ryggen förvissade om sitt upphöjda Majestät.

Nästan lite ruggigt att ta del av så här framåt kvällen när det mörknar ute.
Och skotten var verkligen så svåra?
Att ingen av de mästerskyttar som anlitades av Warrenkommissionen klarade skottsekvensen med träffar, trots:

1. Stillastående mål.

2. Halva höjden.

3. Insiktat gevär.

4. Flera försök.

5. Renoverat och servat gevär.

6. Oskarpt läge.

7. Att de fick inleda respektive skjutsekvens när de kände sig redo.

Och att Oswald i sitt sista skjuttest i Marinen sköt endast 91 träff där 90 träff var ett absolut minimum för att alls få bära vapen i tjänst och att han därefter enligt samma Kommission inte har haft tillfälle att öva skytte en enda gång fram till mordet på JFK, ca 2 år senare.

Så, jo, om du frågar de professionella prickskyttar som anlitades av WC för att om möjligt replikera skottsekvensen så var de definitivt, svåra. Omöjliga? Nej, förmodligen inte. Svåra för en med Oswalds förmåga? Definitivt.

Det tycker inte Du?

Att folk inte orkar tjafsa med dig är inte samma sak som att du har rätt.
”Tjafsa” var ordet.

- Dûrion Annûndil: Huvudkastet bakåt orsakades av ”en typisk muskelryckning” som i sin tur förklaras med ”motorik” och när inte det håller så blir det en ”medveten reaktion”, trots att en tredjedel av hjärnan är bortblåst när den ”medvetna reaktionen” i så fall inträffar. Och inte ens en ansats till att presentera mer eller mindre vetenskapligt underlag till sina ’teorier’. Tjafs? Ja, definitivt.

- DK: Huvudkastet bakåt orsakades av ”en jet-effekt” och det enligt en studie publicerad av fysikern Nicholas R. Nalli. Vi väntar fortfarande på en redogörelse avseende den kritiska datan, dess inhämtning, beräkningar och specifika slutsatser. Tjafs? Ja, definitivt.

Ha en lysande helg.

MVH

Hans
Tack, detsamma. På tal om ”lysande”, för vilken gång i ordningen har du hoppat in med din ’enkla skott’-kommentar utan att bemöta mina motargument, ett i taget?

5? 10? 15?

På tal om ”lysande”?
War is peace.

leanshots
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 14 jul 2019, 03:20
Kontakt:

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av leanshots » sön 14 jul 2019, 03:25

Mycket intressant forum ämne. Hmmm :shock: :shock: :shock:

manifesto
Inlägg: 11154
Blev medlem: ons 24 dec 2008, 22:10
Ort: Stockholm

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av manifesto » mån 15 jul 2019, 10:24

leanshots skrev:
sön 14 jul 2019, 03:25
Mycket intressant forum ämne. Hmmm :shock: :shock: :shock:
Ja. Det nästan mest intressanta är varför en nästan enig internationell skeptikerkår tror att Lone Nut Oswald mördade JFK.

Man anar det värsta.
War is peace.

Användarvisningsbild
Hans S
Inlägg: 1658
Blev medlem: mån 26 okt 2009, 21:26
Ort: Utrikes

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av Hans S » tor 18 jul 2019, 20:05

manifesto skrev:
fre 05 jul 2019, 21:50
Tack, detsamma. På tal om ”lysande”, för vilken gång i ordningen har du hoppat in med din ’enkla skott’-kommentar utan att bemöta mina motargument, ett i taget?
Jepp, jag är dum i huvudet som tittar in här ibland och kan inte hålla käften.

Och ’enkla skott’-kommentar är helt korrekt. Jag kommer aldrig bemöta dina långa lista med diverse olika konstiga 'motargument' men jag har bemött ditt argument om 'svåra' skott. Vilket resulterade i en förolämpning från dig. Du är intresserad bara av allt som stöder din konspirationsteori och allt annat bortser du ifrån.

Jag kommer ha party på lördag för att fira månlandningen, jag gissar att du inte har ett party.

Nu skall jag försöka hårdare att inte titta in i den här dumma evighetstråden.

MVH

Hans
Detta innefattar inte X eller Y.

manifesto
Inlägg: 11154
Blev medlem: ons 24 dec 2008, 22:10
Ort: Stockholm

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av manifesto » fre 19 jul 2019, 06:51

Hans S skrev:
tor 18 jul 2019, 20:05
manifesto skrev:
fre 05 jul 2019, 21:50
Tack, detsamma. På tal om ”lysande”, för vilken gång i ordningen har du hoppat in med din ’enkla skott’-kommentar utan att bemöta mina motargument, ett i taget?
Jepp, jag är dum i huvudet som tittar in här ibland och kan inte hålla käften.

Och ’enkla skott’-kommentar är helt korrekt. Jag kommer aldrig bemöta dina långa lista med diverse olika konstiga 'motargument' men jag har bemött ditt argument om 'svåra' skott. Vilket resulterade i en förolämpning från dig. Du är intresserad bara av allt som stöder din konspirationsteori och allt annat bortser du ifrån.

Jag kommer ha party på lördag för att fira månlandningen, jag gissar att du inte har ett party.

Nu skall jag försöka hårdare att inte titta in i den här dumma evighetstråden.

MVH

Hans
Som sagt, de professionella prickskyttar (Masters) som anlitades av FBI i rekonstrueringsförsöken lyckades inte med dina ”enkla skott”, trots alla övriga fördelar de hade jämfört med den verkliga situationen.

Oswald var en dokumenterat usel skytt som precis klarade att skjuta in sig på den lägsta nivån, Marksman, för att alls få bära vapen i tjänst.

Och, jo, jag tycker precis som du att den första månlandningen är värd att fira, definitivt. De efterföljande också. Det var förövrigt resultatet av ett program som initierades av just president Kennedy och som lyckades trots att de fegt sköt ihjäl honom på öppen gata i Dallas ca 5 år innan hans vision gick i uppfyllelse.

Skälet till att du återvänder till den här ”dumma evighetestråden” är att du är väl medveten om att ditt argument om ”enkla skott” saknar stöd i den så kallade verkligheten och att du givet din självutnämnda expertis för all ”dum evighet” bevisligen har skitit i det kosmiska blå skåpet.

Det enda som kan mildra domen är att du modigt erkänner att du förhastade dig och gjorde en felaktig bedömning.


Visa nu dina vänner på månlandningspartyt att du har lite råg i ryggen.

Det är aldrig för sent.
War is peace.

Användarvisningsbild
Anders G
Inlägg: 7010
Blev medlem: sön 18 dec 2005, 20:15
Ort: Walmington on Sea

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av Anders G » tis 23 jul 2019, 08:55

JA just, det var i den här tråden vi skrev om hur normalt det är att träffa ett huvudstort mål med med studsare och kikarsikte. Men vad vet vi enkla jägare/militärskyttar... Inte ens det enkla klarade manifesto av att bemöta.
They don't like it up'em, you know!

manifesto
Inlägg: 11154
Blev medlem: ons 24 dec 2008, 22:10
Ort: Stockholm

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av manifesto » ons 24 jul 2019, 10:51

Anders G skrev:
tis 23 jul 2019, 08:55
JA just, det var i den här tråden vi skrev om hur normalt det är att träffa ett huvudstort mål med med studsare och kikarsikte. Men vad vet vi enkla jägare/militärskyttar... Inte ens det enkla klarade manifesto av att bemöta.
Citera. Länka.

Igen, om skotten var ”enkla” för en med Oswalds dokumenterat usla skytteförmåga, varför lyckades ingen av de professionella prickskyttar (masters) som anlitades av FBI med att replikera dem? Trots en mängd ytterligare fördelar som halva höjden, stillastående mål, nyservat och insiktat gevär, flera försök, oskarpt läge, etc..

Har du något svar här?
War is peace.

Användarvisningsbild
Anders G
Inlägg: 7010
Blev medlem: sön 18 dec 2005, 20:15
Ort: Walmington on Sea

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av Anders G » ons 24 jul 2019, 11:56

Tramspelle. Du får väl gå tillbaka i tråden, och hålla lite styrsel på dina löjliga påståenden.
They don't like it up'em, you know!

manifesto
Inlägg: 11154
Blev medlem: ons 24 dec 2008, 22:10
Ort: Stockholm

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av manifesto » ons 24 jul 2019, 16:36

Anders G skrev:
ons 24 jul 2019, 11:56
Tramspelle. Du får väl gå tillbaka i tråden, och hålla lite styrsel på dina löjliga påståenden.
Så talar en förlorare.
War is peace.

Användarvisningsbild
Erland
Inlägg: 3628
Blev medlem: lör 19 nov 2005, 21:08
Ort: Karlskoga

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av Erland » tor 03 okt 2019, 14:42

Det allra konstigaste i historien om Kennedymordet tycker jag är Jack Rubys agerande. Varken Warrenkommissionen eller olika alternativa spanare har kommit med någon tillfredsställande förklaring på det som jag känner till.

Ruby verkar ju minst av allt ha varit en person som ville offra sig för andra eller som sörjde särskilt djupt att Kennedy mördats. Varför skulle han han då skjuta Oswald inför hur många vittnen som helst och med 100 % säkerhet att åka fast på fläcken?

Kan han ha tvingats att göra det? Men hur kan man tvinga någon att begå ett brott som är belagd med dödsstraff?

Det är märkligt att Jack Rubys agerande rönt såpass lite uppmärksamhet i alla konspirationsteorier om mordet och annat.

Användarvisningsbild
Matte
Inlägg: 6128
Blev medlem: tor 30 nov 2006, 13:58
Ort: Norrbotten

Re: Mordet på president John F Kennedy den 22 november 1963

Inlägg av Matte » fre 04 okt 2019, 13:54

Det håller jag med om, fast än märkligare är att han serverades möjligheten att fimpa Oswald. Försökte hitta någon förklaring i Åsards bok Det dunkelt tänkta, men han ägnar frågan ett tämligen förstrött intresse. Varför såg inte säkerhetstjänsten till att säkra bevakningen och skyddet av den som skjutit landets president? Ingen kunde ju under det första dygnet rimligen utesluta att det handlade om början på stämpling till statskupp eller att mördaren ingick i någon liten mordliga med fler toppolitiker på listan. Och hur kunde ansvariga chefer komma undan med en så monumental försumlighet?
Es gibt keine Landstrasse für die Wissenschaft, und nur diejenigen haben Aussicht, ihre lichten Höhen zu erreichen, die die Mühe nicht scheuen, ihre steilen Pfade zu erklimmen.

K. Marx

Skriv svar