Belägg för påstående i "hamburgerbråk"

Be om vetenskapliga förklaringar till upplevelser, fenomen och anekdoter som du funderat på.
Användarvisningsbild
Anders G
Inlägg: 6791
Blev medlem: sön 18 dec 2005, 20:15
Ort: Walmington on Sea

Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"

Inlägg av Anders G » mån 25 apr 2016, 20:57

Naturligtvis använder man jäst. Det här är rent woo-trams.
Därav min förvåning över inläggens kvalitet.
They don't like it up'em, you know!

Användarvisningsbild
Johannes
Inlägg: 4029
Blev medlem: tis 30 nov 2004, 14:31

Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"

Inlägg av Johannes » tis 26 apr 2016, 08:00

Antar att Pär C menar Chorleywoodprocessen. För att minimera jästiden och kunna använda lågproteinmjöl, och ändå få ett luftigt bröd, "vispar" man in luftbubblor i degen med höghastighetmixers och varierar lufttrycket i degkärlet (dock tror jag inte man använder tryckluft). För att degen ska mogna trots kort jästid tillsätts C-vitamin och enzymer.

Användarvisningsbild
Vitnir
Inlägg: 4241
Blev medlem: tor 31 mar 2005, 17:08
Kontakt:

Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"

Inlägg av Vitnir » tis 26 apr 2016, 16:08

Vad är det som gör bröd i butik så där extremt lite smulbenäget? Brödet liknar mer "Memory foam" än (vad jag kallar) bröd.
There is no spoon.

kurtl
Inlägg: 162
Blev medlem: sön 14 dec 2008, 19:31

Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"

Inlägg av kurtl » ons 04 maj 2016, 05:04

mikekarlsoon skrev:Hej,

Hamnade av en slump över vad som tydligen är ett pågående bråk mellan kockarna Sebastien Boudet och Johan Jureskog över den senares samarbete med McDonald's

http://www.expressen.se/noje/storbraket ... ortsatter/

I ett inlägg på Instagram hävdar Boudet att McDonald's bröd innehåller, citat:
"Mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar som gör det tillasta [sic!] gluten i brödet till klister som fastnar i tarmarna".
https://www.instagram.com/p/BELOQsRgYU8 ... tienboudet

EFter lite snabb sökning hittar jag endast bloggare som lyfter hälsofaror med ovanstående ämnen (cancerframkallande, gift för barn etc.). Någon som har koll som kan utveckla lite om det är klassisk E-fobi eller om det finns något belägg för detta?
Men varför söker du bland bloggare och inte i den vetenskapliga litteraturen?

http://dx.doi.org/10.1016/j.mehy.2011.01.030
http://dx.doi.org/10.1016/j.autrev.2015.01.009
http://dx.doi.org/10.1016/0278-6915(84)90165-0

Användarvisningsbild
skunkjobb
Inlägg: 934
Blev medlem: sön 12 sep 2010, 16:01

Re: Belägg för påstående i "hamburgerbråk"

Inlägg av skunkjobb » sön 22 maj 2016, 23:38

kurtl skrev:Men varför söker du bland bloggare och inte i den vetenskapliga litteraturen?

http://dx.doi.org/10.1016/j.mehy.2011.01.030
http://dx.doi.org/10.1016/j.autrev.2015.01.009
http://dx.doi.org/10.1016/0278-6915(84)90165-0
Hur är forskningsläget då?

Skriv svar