Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universitet

Diskutera sociologi, historia, religionsvetenskap, ekonomi, språk, statsvetenskap o.s.v. ur ett vetenskapligt perspektiv.
Nemesis
Inlägg: 1881
Blev medlem: tor 12 okt 2006, 22:04
Ort: Stockholm

Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universitet

Inlägg av Nemesis » mån 24 jul 2017, 23:10

Det kan knappast vara bra för ett land om så många anhängare av ett av de stora partierna ser så pass negativt på universitet och utbildning. Och så positivt på religion... :nervous:
"… all the data shows that most people are not influenced by rational arguments. They're influenced by social pressure. … That's just the human condition, and we just have to acknowledge it and accept it." - Steven Novella

Användarvisningsbild
Migi
Inlägg: 374
Blev medlem: ons 15 apr 2015, 13:02
Ort: Mälarens lås

Re: Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universi

Inlägg av Migi » ons 26 jul 2017, 21:56

Det finns väl flera förmildrande omständigheter. Tanken på att skuldsätta sig för att kanske ta sig från knegarklassen och även om man skulle göra det är det en påtaglig risk att vissa - i bästa fall - pekar finger åt dig bara för att du är "för ljushyad" för att ha flätat hår och så vidare.

Det stora problemet dock är att på 60-talet var naturvetenskap de konservativas grej. Det var naturvetenskap som tog människan till Månen. Och någonstans på vägen så tappade man bollen.

Slutligen så är kyrkan i många fall den enda sociala service som finns. Det är där man får hjälp med allt från läxorna till torken.* Jag rekommenderar alla att läsa How Half Of America Lost Its Fucking Mind, 6 Things Juggalo Culture Teaches Us About Trump samt om ni kan, försök att få tag på aprilnumret av New York (inte New Yorker). Där var det en artikel där kontentan var att demokraterna borde sluta känna folks smärta samt att Clinton var som en parodi på en robot.

*) Om man inte gör en rejäl omdoning av de olika systemen så att de mer liknar Sveriges så kommer de religiösa samfunden att ha den rollen ute på landet. Jag skulle säga att utan den omdoningen så är det mer sannolikt att Church of Satan tar över kyrkornas roll** än att man bara droppar det.

**) Exakt hur ideologin/teologin skulle se ut vet jag ej. Men vi kan väl säga att det är egoisternas union och så vidare...

tonyf
Inlägg: 2440
Blev medlem: sön 05 nov 2006, 23:57

Re: Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universi

Inlägg av tonyf » sön 30 jul 2017, 01:32

tonyf skrev:Första åtgärden borde förmodligen inte vara att tala förnuft med väljarna utan att tala förnuft med collegen, om man vill återupprätta respekt för dessa. Ty det verkar som det förekommer en del (kanske t.o.m. en hel del, men jag är ingen specialist eller har någon mer systematisk kunskap om omfattningen) antiintellektuell vänsteraktivism/postmodernism vid en del (många?) college i USA. Lägg till det en "utbildningsnivå-inflation" där en del eftergymnasial utbildning verkar vara mer för signalvärdet än för verkliga kunskaper. College och Universitet skall naturligtvis vara positiva snarare än negativa för landets (och världens) utveckling, och är det nog netto fortfarande. Men stora brister och en negativ utveckling finns och skall tas på stort allvar. Att vissa av kritikerna inte har förmågan eller viljan att formulera kritiken på ett konstruktivt sätt får inte leda oss till att avfärda kritiken som sådan, utan att istället arbeta vidare med att finna en bättre och mer konstruktivt formulerad kritik av dessa verkliga problem. Som ju många, inte minst du själv i andra poster på denna blog, också gjort. /tonyf
(ett "positiv" rättat till "negativ", "du själv" avser Häggström)

Så låg utbildningskvalite kombinerat med överdrivna "formella utbildningskrav" (mer för signalvärde än för faktiska kunskaper), och dessutom höga kostnader (även för de studerande direkt själva), är en korrekt kritik. Och som nog dessutom är en av de faktiska orsakerna till att många har lågt förtroende för college och universitetssystemet i USA. Till hur stor del faktiskt befogad kritik är orsaken till det låga förtroendet skulle vara intressant att veta. Till stor del beror det naturligtvis på "kulturkriget" som pågår i USA (hela västvärlden, men kanske speciellt intensivt och i USA med vissa speciella drag (fortsättning på engelska inbördeskriget med andra medel: kavaljerer=republikaner, puritaner=demokrater)).
"philosophy without science is blind, science without philosophy is lame" (tonyf)

Användarvisningsbild
Vidugavia
Inlägg: 4232
Blev medlem: mån 15 aug 2005, 11:11

Re: Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universi

Inlägg av Vidugavia » tis 01 aug 2017, 06:11

Så det är den postmoderna vänsterns fel att folk tror att jorden är 6000 år gammal och att global uppvärmning är en kommunistisk konspiration?
I know this: if life is illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life, I love, I slay, and am content."

- Conan Cimmeriern

Användarvisningsbild
Pär C
Inlägg: 4841
Blev medlem: sön 26 apr 2009, 17:56

Re: Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universi

Inlägg av Pär C » tis 01 aug 2017, 08:09

Detär värt att notera att även om republikaner historisk varit mindre positiva till universitet än demokrater så har skillnaden tidigare inte varit särskilt stor, men att det skett en dramatisk förändring sedan förra mätningen. Det är väl lätt tänka sig att denna radikala förändring är kopplad till det allmänna politiska/ideologiska tumult och den polarisering som råder där just nu. Strukturella orsaker kan säkert förklara varför republikaner varit (något) mindre positiva men det uttalade missnöjet går nog över en annan fråga.
There are several ways to argue with idiots. None of them works.

Användarvisningsbild
Erland
Inlägg: 3511
Blev medlem: lör 19 nov 2005, 21:08
Ort: Karlskoga

Re: Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universi

Inlägg av Erland » tis 01 aug 2017, 11:35

Vidugavia skrev:Så det är den postmoderna vänsterns fel att folk tror att jorden är 6000 år gammal och att global uppvärmning är en kommunistisk konspiration?
???

I vilket tidigare inlägg hävdas något som kan tolkas så?

Användarvisningsbild
Dûrion Annûndil
Inlägg: 6240
Blev medlem: fre 12 aug 2005, 17:18
Ort: Stockholm

Re: Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universi

Inlägg av Dûrion Annûndil » ons 02 aug 2017, 08:37

Påverkas inte den här undersökningens statistik av att de som faktiskt gått på college tenderar att vara bli mer liberala? Låt säga att man frågar folk utifrån rådande parti-åskådning, och mängden collegeutbildade skiljer sig mellan grupperna...
Blåögd cyniker, pessimistisk livsnjutare.

Användarvisningsbild
stefan_radstrom
Inlägg: 360
Blev medlem: tis 20 jul 2010, 11:55

Re: Majoriteten av USA:s republikaner negativa till universi

Inlägg av stefan_radstrom » sön 06 aug 2017, 11:24

Dûrion Annûndil skrev:Påverkas inte den här undersökningens statistik av att de som faktiskt gått på college tenderar att vara bli mer liberala? Låt säga att man frågar folk utifrån rådande parti-åskådning, och mängden collegeutbildade skiljer sig mellan grupperna...
Min misstanke är att det oftast handlar om ifall man studerar genom att läsa många böcker eller bara läser i en viss God Bok.
Cogito, ergo punkt.

Skriv svar